Wednesday, March 28, 2012

Ojdå

Har visst tagit på mig en jäkla massa jobb tills på måndag!

Ken bad att vi skulle skjuta på middagen med våra kompisar nu på lördag tills Tax Season är över. Han går på högvarv just nu och är nog inte så jättekul att umgås med ändå, så det blir nog bäst.

Dessutom har jag och Sarah först en stor Easter Egg Hunt på morgonen och sedan ska vi ju med Girl Scouts till ålderdomshemmet för vårat Tea Party, så inte mycket tid över till att förbereda någon middag ändå.

Massor av jobb på schemat nudå, tänkte jobba halva lördagen och så på söndag. Det är det värt för ganska mycket extra $$$ tycker jag.

Och fatta vad med energi jag har nu när jag har gått igenom den där första 1½:a veckan med LCHF. (Första veckan eller två är ganska tunga när kroppen ställer om sig). Och jag har gått ner 4,5 kilo. KILO! Bara sådär liksom. LCHF is the shit...

Och i eftermiddag ska vi till grönsaksfarmen och hämta vår del av skörden för den här veckan, mums!

Monday, March 26, 2012

Härlig helg

I fredags fick jag en ny garagedörröppnare. Vilket tekniskt under! Den där garagedörrsöpnare gör i princip allt förutom att ta ut soporna. Väldigt hi-tech!

Igår fag fick hem en skitig, lerig och väldigt nöjd unge från att ha tältat över helgen. Dessutom var hon redan utfodrad, så det var bara att kasta henne i badkaret och packningen i tvättmaskinen!

De hade haft tur, alla tjejerna somnade runt midnatt och vid halv ett öppnade sig himlen och det vräkte ner i flera timmar, åskade och blixtrade som bara den. Men ingen blev blöt inne i tälten, och när de vaknade var det bara lite blött ute!

Sarah tyckte det var så intressant allt de fick lära sig, och hon har dessutom blivit "Junior Park Ranger" efter att ha fått gå en "kurs" inne i nationalparken med en Park Ranger. Mäkta stolt var hon!

Själv så gick jag på bio i lördags och såg Hungerspelen. Tyckte den var bra, men saknade dock en hel del nyanser från boken, men så är det väl nästan alltid när man har läst en bok och sedan ser den på film? Rekommenderas i alla fall, men läs boken först om ni inte har det. Jag lovar, det är en SUPERBRA trilogi!

Annars jobbade jag en hel del i lördags, och i går var det tvätt på längden och tvären som gällde. Hade dock tid att baka en citronkaka på LCHF-vis och slänga ihop en gudomligt god fisk- och räksoppa med asiatiska smaker. Kunde använda pepparfrukter och örter från egen odling, vilket kändes extra kul.

Idag har jag jobbat i vanlig ordning, och ska snart ta ut hundarna innan jag startar nästa arbetsprojekt, vilket är ett flerdagarsprojekt.

Tänk att det snart är Påsk! På lördag ska Sarah med Girl Scouts till ett ålderdomshem där de ska ha teparty med egenhändigt bakade kakor, och de ska umgås och leka lite lekar med de boende där. Sedan blir det snabbt hem för en halvtimme efter det kommer våra kompisar hem till oss på middag. Kanske läge att beställa hem lite BBQ? Då kan jag ju förbereda lite sallader innan och sådär, så det inte blir så stressigt... Ska bli kul i alla fall att få träffa våra kompisar S och J med barn igen, det var någon månad sedan sist.

Nej, nu ut i det härliga vädret och sedan jobba!

Saturday, March 24, 2012

Liten blir stor

Tänk för lite me rän ett år sedan fick vi hem lilla Elsa, en Sibirisk katt. Hon har verkligen växt till sig sedan dess!

Hennes personlighet är väldigt försiktig och mjuk, jag har aldrig varit med om en sådan snäll katt. Hon håller sig undan Stan, eftersom han gillar att jaga henne. Det är det enda han gör, eftersom han ju egentligen är rädd för henne. Men så länge hon springer är det kul; skulle hon stanna ja då går han därifrån. Hon är ju läskig ju! :-)

Sibiriska katter är den näst största kattsorten efter Main Coon, och d eväxer långsamt. 5 år tar det innan de är fullvuxna! Så lite mer växande har hon kvar att göra!

En väldigt trevlig familjemedlem har hon visat sig vara som gärna hänger med oss alla tre, tillsammans eller var för sig. Hon är dock väääldigt skygg vad gäller besökare och gömmer sig helst då undan tills de har åkt igen. Hon är en bra vaktkatt också, morrar och fräser om hon ser någon som går på bakgården eller om någon kommer och knackar på dörren.

Hennes päls kräver borstning flera gånger i veckan helst, och det gillar hon skarpt! Vi använde ren stålborste som heter "The Fur-minator! och den är verkligen bra. Till och med när jag måste klippa bort tovor under armhålorna sitter hon helt still. Hon morrar, men sitter still. Och det är väl tur det, eftersom hon inte låte rmig borsta i armhålrona, och hon lär väl få tovor där ofta... En normal katt skulle säkert ha slingrat sig iväg, rivit och bitit som bara den, men hon är verkligen lugn och snäll!

Avslappnad stil med ena tassen rakt ut över kanten, i fall ni undrar vad det där stora, lurviga är till höger! :-)

Friday, March 23, 2012

Snart helg!

Oj, lite trött idag. När jag stod och skärde lite korv igårkväll råkad een bit slinka iväg och innan jag hann reagera hade Bob slukat den. Och pga av sin sjukdom så hade vi en jobbig natt. Ungefär vid 2-tiden börjad ehan bli riktigt dålig och det blev inte så mycket sömn efter det.

Nu på morgonen vilar han äntligen och verkar vara över pärsen. Han är svag och äter fortfarand einte, men han fick ett smärtlindrande piller, så nu sover han gott i alla fall. Och ikväll är han säkert tillbaka till sitt vanliga hungriga jag igen, som vanligt!

Vi försöker verkligen vara noga med att han inte får tag på något med fett, så att hans bukspottskörtel inte får fnatt, men ibland går det ju bara inte. Han fattar ju inte att det kan vara dödligt att äta sådana där goda munsbitar...

Ja ja.

Sitte rhär och jobbar för full fart, väntar på att de ska komma och (äntligen) fixa garagedörren. Mellan 9 och 11 ska de komma, klockan är straxt efter 10 nu. Hmm.

Ikväll blir det mycket att göra när alla saker ska packas inför campingen imorgon. Måste försöka ta mig till Beall's idag, en Florida-affär i stil med Macy's. De har rea och jag behöve rnya flippflopp-sandaler, och de har både Haivainas och Crocs, vilka brukar vara de två skönaste märkena för lite mer rejäla flippfloppar. Får se om jag hittar nått! Mina gamla sjunger på sista versen, och ananr shar jag bara ett par billiga "vanliga" flippisar, men jag vill ha ett par rejäla eftersom jag använder dem i princip varje dag.

Nu tillbaka till jobbandet!

Wednesday, March 21, 2012

Så var DEN ledigheten över...

Jag hade lite jobb som väntad epå måndag när jag gick tillbaka till jobbandet igen. Men det var bara början. Tillbaka till samma gamla go, go, go igen! Jag tänkte att de kanske hade glömt mig lite i alla fall, men icke då.

Hinne rinte med i svängarna!

Imorgon blir det dock lite slappt, eftersom jag lyckats boka in min 4:e laserhårborttagningstid på förmiddagen och min andra av tre ansiktsbehandlingar på eftermiddagen. Sedan blir det scouterna ikväll, där jag antar att det blir en del håll i gång, eftersom tjejerna ska ut och campa i helgen och det är en hel del som ska gås igenom. Jag lyckades i alla fall fixa så Sarah åker dit med sin BFF, eftersom ju hennes mamma är ledaren. Då slippe rjag sitta och köra dit 45 minuter och sedna hem igen. Men hämta ska vi i alla fall göra, tror jag, på söndag förmiddag.

Sarah ser verkligen fram emot att tälta. Det blir alltså en primitiv tältning, men de har tillgång till toalett och en kran med rinnande vatten. Men inget annat. Så ska det vara! De ska lära sig om djur och natur, de ska bland annat syssla med fågelskådning och gå på hajk. Det blir nog kalas!

Själv tänker jag som sagt gå på bio och se The Hunger Games. Ska bli kul det med, hoppas de inte har förstört boken nu bara!

Nej, nu ett ryck i köket och lite middag. Grillade kycklingvingar med färsk sparris med vitlök. Mums! Och LCHF såklart.

Monday, March 19, 2012

Tillbaka till den härliga vardagen

Faktiskt riktigt skönt. Sitter här och är lite för mätt. Har liksom glömt bort hur mätt man faktiskt blir av LCHF-mat. Till lunch åt jag två kokta, skivade ägg. Lite ost och fem skivor gurka med en klick majonäs till det. Och nu är jag väldans mätt"

Jag ska satsa på att trappa ner den enda lasten jag fortfarande dras med: Diet Coke. Jag dricker nästan alltid osötat iste när jag är ute, så varför inte hemma också? De säljer ju faktiskt stora dunkar med osötat iste på Publix, så det är ju inte så krångligt...

Dessutom var det "köp en, få en gratis" på isteadunkarna igår, så jag passade på att bunkra upp. Och det är ju SÅ mycket nyttigare att dricka te än Diet Coke såklart! Efter det lager med Diet Coke jag har hemma nu (inte så många) är slut ska jag försöka att inte köpa hem mer. Endast dricka Diet Coke när de inte har osötat iste ute.

På lördag ska Sarah iväg och tälta mitt ute i Myakka River State Park. Ingen lyxcamping, utan ute i vildmarken. Det är en lååång lista på vad de ska ha med, men jag tror de kommer att ha kul som bara den! Alla 12 flickorna ska bo i ett stort tält, och ledarna i egna mindre tält.

Själv tänker jag ta maken och ha en trevlig date, passa på när man är barnfri. Jag är väldigt sugen på att se "The Hunger Games", så det blir nog det!

Nej, nu ska jag åka förbi banken och brevlådan och sedan hämta Sarah på skolan...

Sunday, March 18, 2012

Hej!

Jag finns här, har bara varit superupptagen med vårt svenska besök. Nu sitter de dock på flyget hem och vardagen börjar så smått igen.

Visst är det så att det är sååååå kul att ha besök och det ät tråkigt, men samtidgt skönt att komma tillbaka till vardagen?

Det här besöket har varit nonstop action med väldigt lite vila emellan. Det har varit upp på morgonen och sedan full rulle. I bland har vi kommit hem mitt på dagen för att vända, och oftast har vi inte kommit hem förens på kvällen. Och förutom frukost har vi inte ätit ett enda mål mat här hemma!

Så nu behöver jag vila ut efter min semester, ha ha!

Det har i alla fall varit superkul. Sarah hade tre kompisar som hängde på låset så fort jag kom hem från flygplatsen. De har väntat på att Sarah kunde leka som vanligt såklart. Hon hade dock en heldag hemma hos sin bästis förra veckan, en dag när vi ändå bara skulle springa i affärer och annat som var allmänt tråkigt i hennes tycke.

Hoppas att moster Pia känner att hon har haft det bra här och att hon har fått upplevea en hel del. Hon verkade nöjd i alla fall! Jag tänker inte lägga ut några bilder, hela besöket finns dokumneterat på Facebook, så orkar inte fixa med det.

Nu ska jag åka och veckohandla inför vår stora LCHF-start imorgon. Denna gång satsar vi på att köra enbart LCHF i alla fall tills skolan börjar i höst, troligtvis längre än så. Vi känner båda att vi mår så mycket bättre utan socker och mjöl. Men jag har verkligen passat på nu i veckan och ätit massor av mat och annat gott! Så pass mycket att det verkligen känns skönt att få sadla om lite kostmässigt.

Nej, nu får jag rycka lite tag i saker och ting här...

Thursday, March 8, 2012

Besök på G

Ikväll kommer de, min moster Pia och kusin Mari från Sverige! Just nu sitter de på ett plan från Frankfurt och landar cirkus halv tre i New York, sedan blir det flyg vidare till Tampa. Vid halvtio tiden ikväll ska jag hämta dem.

Jag tyckte ju att eftersom jag har tagit hela den här veckan ledigt så skulle jag ha massor av tid att bara vara. Inte då. Det har varit nonstop saker hela tiden. Möte på skolan där, spring till mekaniker för att få hjälp att fixa trasigt bilbälte, hämta det, lämna det osv.

Jag skulle ju hinna städa en rejäl vårstädning också, men se det hinns inte med. Så en vanlig städning får det bli. Jag städade lite igår och har ett par timmar idag också, men det tar ett tag att gå igenom 140 kvadratmeter, även om det inte låter mycket.

Ja ja, bara de har rena sängar och badrum och att de inte blir attackerade av dust bunnies så blir det nog bra!

Idag är det full rulle, först ska jag hinna med och klippa mig (är i desperat behov av det), sedan hämta Sarah vid Art Club, snabb middag och läxor, sedan iväg till Scouterna och sedan hem, slänga i sig lite mat och iväg till flygplatsen vid åtta... Så inte direkt något tid att sitta och lata sig. Som tur är gör det att jag inte heller har tid att tänka på hur mycket det kliar från utslagen från penicillinet... :-)

Nej, nu måste jag ta tag i saker och ting om nått ska bli gjort, ha en bra dag!

Monday, March 5, 2012

Måndag

Den här veckan kommer de, tjohoo vad kul! Det had evarit ännu roligar eom jag inte hade nässelutslag över nästan hela kroppen. Värst är det över magen och bröstkorgen. Aj vad det kliar! Det enda jag kan göra är att ta antihistaminer och vänta. Sist jag had een sådan här allergisk reaktion tog det ett par veckor innan den försvann efter att jag slutat med medicinen. Den hrö gången har jag ju bara tagit medicin i 5 dagar, så förhoppningsvis går det fortare.

Lymfkörtlarna är nu normala i storlek och jag mår toppenbra ananrs, så det är ju ett STORT plus! :-)
Listan över mediciner som jag numer ainte tål börjar växa, nu kan jag alltså lägga till pencillin där. Inte så konstigt när man har ett känsligt lupus-immunförsvar som reagerar på allt och inget. Dessutom hade jag en pappa och har en syster som är superallergiska mot just penicillin. Och då pratar vi alltså dödlig allergi. Så man ska inte ta det för lätthändligt.

Men nu är det som det är och då får man ju ta det. Önskar bara att tuttarna inte kliade så, kan inte ha BH just nu och det är väldigt pinsamt att gå ut då det känns helt naket. Tur att det var svalt imorse så jag kunde bylsa på mig en luvtröja så de(t) inte syntes. Men kliar gör det, som sjutton! :-(

Ja ja. Men lymfkörtlarna mår bra, fokusera nu på det positiva! :-)

Saturday, March 3, 2012

Lördag

Är helt slut efter en dag på stan med massa kul men tänkte att det kunde vara bra med en liten uppdatering...

Imorse var jag halvvägs genom antibiotikakuren och äntligen har lymfkörtlarna krymt! Nu är de nästan normala i storlek! Så infektion it is, YES!

Problemet var dock att jag inte bara vaknade med mindre lymfkörtlar, jag vaknade med utslag över precis hela kroppen! Allergisk mot antibiotikan alltså.

Det ser ut som värsta mässlingsanfallet och efter samtal med doktorn som hade jouren över helgen fick jag bums sluta med antibiotikan och äta antihistaminer istället. Så jag hoppas att halva kuren räcker för att få bukt med vad det nu var jag hade för infektion...

Och så hoppas jag att de kliand eprickarna förvinner snarast!!! Suck och stön...

Friday, March 2, 2012

Vacation

Har satt upp skylten: nu är jag officiellt på semester till den 19 mars! Härligt! Skulle egentligen ha middagsbjudning imorgon, men vi har skjutit på det eftersom jag inte mår sådär hundra.

Jag är fortfarande riktigt knölig på halsen, och ont gör det fortfarande, men jag tycker i alla fall att den största knölen känns mindre.

Antibiotikan är verkligen stark, det är tur jag inte har en geigermätare när jag går på toan, den skulle säkert ge utslag!

Mumsar probiotics, men ringde och bad för säkerhets skull doktorn ringa in ett recept på Diflucan, ett kanonmedel i pillform mot svampinfektion. För det lär jag få efter denna dunderkur...

Eftersom middagen har ändrats beslutade jag och Sarah att vi ska gå på bio imrogon och se The Lorax i IMAX 3D. Den börjar kvart i två, så då har vi tid att shoppa och luncha lite innan filmen (biografen ligger i köpcentrat). Lite mysigt sådär! Ken jobbar ändå för högtryck så här års, så honom lär vi inte se så mycket av.

Imorse var det världens dimma, så pass illa att stora I-75, motorvägen, blev avstängd söder om oss. Det satte käppar i hjulet för Ken som var halvvägs till Tampa. Tjejen som normalt är den som är först på kontoret och släpper in alla kunde ju inte köra till jobbet den vanliga vägen, och det var en hög med kontorsnissar som således inte kunde komma in och jobba imorse. Jag har en nyckel, men fel nyckel. Ken trodde han gett mig den nya, men inte då. Så han fick snällt vända om och åka till kontoret för att släppa in sina anställda... Han var sisådär lagom inte glad! :-)

Jag tänker i alla fall njuta av att ha semester! Jag ska puttra runt tills på torsdag kväll då kusin Mari och moster Pia kommer från Sverige. Fixa lite saker som jag inte haft tid med och allmänt bara vara. T.ex skulle jag behöva städa ut hallgarderoben. Där är det lite läskigt och det ska bli intressant att se vad jag hittar där. Städas lite ska det väl göras och en massa tvätt ska omhändertas.

Men först ska jag se lite film. Bara för att jag kan! :-)