Monday, December 15, 2014

Måndag

En liten uppdatering kanske kunde vara bra?

Det är lugnt här nu, vi har haft några veckor med endast ytterst lite stress. Sarah har kunnat gå till skolan som vanligt och allt har varit coola bananer...

Idag är vi båda sjuka, så hon har stannat hemma, men det var jag som ville att hon skulle göra det.

Sista veckan innan jullovet, det ska bli skönt att få ledigt. 

Tyvärr börjar de Stora Proven med en gång när de kommer tillbaka i januari, de stressar redan om det den här veckan. Skolan är ju tyvärr väldigt beroende av provresultat vad gäller pengar till skolan och sådär. Just den här skolan har alltid varit en "A-skola", dvs. de har legat i topp vad gäller testresultat varje år sedan de öppnade sina dörrar för snart 13 år sedan. En A-skola säger ju en del om skolans engagemang i sina elever och hur bra lärarna är. Vi är väldigt nöjda med "vår" skola faktiskt. Vart man än går så har eleverna samma press på sig, men jag gillar hur denna skola är. Sarah trivs bra också.

Terapeuten har varit oerhört hjälpsam i att hjälpa oss finna den rätta stilen vad gäller hur vi agerar gentemot Sarah. Det hon har lärt oss har ju uppenbarligen fungerat. Vi har fortfarande en hel del att jobba på, som Sarahs matproblem (kan du säga kinkig i maten?) och annat. Det handlar mycket om att jag ska backa ner och låta Sarah göra saker och ting själv, så att hon är mer självständig. Så hon har mer förtroende i sig själv och sin egen förmåga. 

Men allt detta är inget som händer över en dag, det tar tid med små steg här och där.

Vi har försökt boka in lite roliga saker över jullovet. Vi ser fram emot att farmor kommer över på julafton, sedan firar vi nog själva på juldagen. Det blir nog amerikansk skinka och en riktigt god svensk potatisgratäng, det brukar bli bra. Amerikansk skinka är ju rökt och sedan ugnsbakar man den. Funkar bra med just potatisgratäng. Har blivit lite av vår jultradition, och så lite goda tillbehör, förrätt och efterrätt.

Ingen ide att köra svenskt julbord, eftersom det nog bara skulle vara jag som gillade det :-)

Vi ska passa på i helgen att ta oss till Busch Gardens i Tampa, de har väldigt fina dekorationer nu till jul med sitt Christmas Town. Vi har årskort där, så vi hoppar nog alla åkturer och satsar på julen och djuren i stället. En av våra favvoparker.Sedan ska vi passa på att besöka Salvador Dali-museet, det är världens största och mest uttömmande museum om Dali. Anledningen till att vi vill passa på med ett besök där just nu är att de har en extrautställning med Pablo Picasso. Några väldigt sällsynta verk ska visst vara med. Sarah gillar Dali och hans knasiga tavlor, så det kan nog bli bra. Sedan blir det nog en härlig lunch vid piren i St Petersburg också, brukar vara mysigt.

 Salvador Dali museet i St Petersburg

Ut i naturen ska vi ta oss mer också, det behövs. Just nu är jag väldigt busy med jobbet, passar på att ta mig an massor av extrajobb så jag har lite pengar på G senare i början på nästa år. Då kan jag ta lite mer ledigt över julen utan dåligt samvete. :-)

No comments: