Friday, June 4, 2010

Det har varit mycket denna vecka

Så det är skönt att det är fredag!

Imorse efter att jag släppte av Sarah vid skolan lyckades jag åka förbi banken, åka förbi YMCA och betala Summer Camp för hela sommaren (lika bra att betala allt på en gång, så slipper man komma ihåg varje vecka). Sedan till kemtvätten för att lämpa av Kens jobbarskjortor, sedan en tur på Wal-Mart. Ett nytt duschdraperi behövdes, och lite annat smått och gott.

Skönt att komma hem, ta en liten fika (om nu mintchoklad och Diet Coke kan räknas som fika) innan det blir lite intensivt jobbande innan Sarah ska hämtas tidigt från skolan vid 1 för att skjutsa henne till en årlig koll hos doktorn.

Döm om min förvåning när det var något hårt i chokladen! Såklart vart det den där tanden som ska fixas till som hade gått sönder!!! En stor bit av hörntanden hade gått av. Och min tandläkare har stängt på fredagar... I alla fall gör det inget ont alls, så det kan nog vänta tills på måndag. Jag hoppas att de kan liksom göra något temporärt så det inte går sönder mer (det är lite vasst också). Jag har ingen lust att behöva betala $750 för att fixa den här tanden NU, när det nästan blir gratis i juli då försäkringen börjar gälla, eller hur?

Så går det att temporärt fixa till den lite så kör jag på det. Men det vete sjutton...

Så en hel helg med trasig tand, inte kul alls. Suck ja! Det kunde ju varit värre!

Annars har jag och Sarah planerat att gå på stan imorgon och se på bio (Marmaduke), vår vanliga lilla date. Det blir nog en god lunch också! Ken jobbar i vanlig ordning.

På söndag blir det Sunday Fun Day som Ken och Sarah har döpt det till. Då blir det Venice Beach, hajtandsletande och lunch på Sharky's.

Jag vet att ni alla säkert följer oljeutsläppet i Mexikanska Golfen på någon nivå. Personligen känns det oerhört stressigt att se dessa bilder och tänka på vad som säkerligen kommer att ske med Floridas kust. Jag lider något oerhört när jag ser de djur som de visar upp på TV, nedkletade med råolja och helt försörda. Så oerhört fruktansvärt!

Jag har en stor ilska inombords mot de som är ansvariga för detta. För jag tror helt klart det är snikenhet, girighet och politik som ligger bakom slarvet som gjorde denna ofantliga katastrof möjlig. Så fruktansvärt onödigt!

De visade bilder från Alaska där den stora oljekatastrofen skedde för 23 år sedan. Vid en första anblick ser det OK ut. Men gräv bara lite i sanden längs med kustremsan så ser du olja överallt. Det luktar illa. Oljan är i högsta grad fortfarande där!

Hur ska detta påverka Florida och andra kuststater? Det har redan lett till ekonomisk katastrof för de som livnär sig på fiske, eftersom stora delar av deras fiskevatten nu är avstängda och fiskeförbud råder. Och de som fortfarande KAN fiska har svårt att få sälja fisken, eftersom ingen vågar köpa fisk från Florida.

Dessutom har många fiskare hjälpt till att bekämpa oljan, och nu är deras båtar totalt förstörda av oljan...

Hur kommer turismen att påverkas? Bara nu över Mermorial Day var tydligen beläggningen på Floridas hotell ner något enormt, eftersom folk inte ville riskera att komma i kontakt med oljan.

Alla dessa djur, det marina livet. Fasanfullt!

Själv känner jag att jag faktiskt inte skulle vilja/orka bo kvar här om kusten blir förstörd, det skulle liksom vara för mycket. Men var skulle vi då flytta i så fall? Ken är licensierad som CPA här i FL, det skulle ju vara bökigt att fixa ny licens i någon annan stat. Dessutom tror dom att oljan potentialt kan påverka hela östkusten, så vart "flyr" man liksom? Jag bara måste bo nära havet...

Jag har haft en sådan olust hela veckan i kroppen, nästan som en depression, på grund av allt det här. En katastrof utan dess like, absolut.

4 comments:

Marianne said...

Sån himla otur med tanden! Hoppas det går att göra någonting temporärt som du säger.

Ja visst blir man arg för det där med oljan! För det första att de får tillstånd utan att tillräckliga säkerhetsåtgärder finns, och för det andra att ens komma på tanken att borra på det sättet utan att förutse konsekvenser av väder och vind och svaga material. Det där är ju faktiskt någonting som kan drabba mer än Florida, det kan ju svepas med Golfströmmen och leta sig runt halva jorden.

Man får ju hoppas att BP tar sitt ansvar och försörjer åtminstone de som drabbas direkt av katastrofen, som just fiskare och hotell.

Kram!

Desiree said...

Jag känner precis så som du gör inför oljekatastrofen. Jag blir både så ledsen och så förbannad. Detta känns så himla onödigt. De hade tydligen gått tre varningar innan explosionen som de ignorerade, grrrr!
Jag har också läst om oljekastastofen i Alaska som fortfarande inte hämtat sig. Jag tänkte jättemycket på det då vi var nere i Florida och njöt av alla vackra ständer och det turkosblå vattnet. Sååå vackert och så mycket skört och viktigt strandliv,koralrev mm som kommer att förstöras och dö om oljan kommer. Såg så vackert ut då vi flög över Tampa in mot mellanlanding där. Jag håller helt med dig om att jag vill bo vid kusten nära havet. Nu efter att ha varit vid havet är vi båda ännu mer övertygade om detta. Jag hoppas verkligen att så mycket som möjligt klarar sig undan oljan.

Stor kram till dig.

Victoria said...

Jag blir också så ledsen och förtvivland när jag ser alla dessa djur alldeles nedkletade i olja, vilket oerhört lidande den här katastrofen har orsakat!! Jag tror som du att det här säkert hade kunnat förhindrats om inte denna ständiga snikenhet hade stått ivägen.
Trots allt, en fortsatt trevlig helg önskar jag dig och många kramar på det!//Vic

mammigranten said...

Fy vad tråkigt med tanden!
Oljan är verkligen ett oros moment. Fasar för vad som kommer hända inom kort!