Wednesday, June 16, 2010

Typiskt

Igår städade jag för fulla muggar, men det var en riktig grovstädning som tog sin lilla tid, så riktigt allt blev inte klart.

Bla sparade jag Sarah's rum tills idag och alla golven.

Röjde precis i Sarah's rum och skulle börja dammsuga där när jag inser att dammsugarpåsen är full. Letade i hela huset, men inga nya påsar finns någonstans.

Jag älskar verkligen min lilla svenska Electrolux Harmony, det är verkligen den bästa dammsugaren som jag någonsin haft, men av gammal erfarenhet vet jag att det är stört omöjligt att få tag på påsar till detta lilla undervek i någon affär här. De måste beställas via Internet.

Inte så kul när man har golvet fullt av sand och damm! Men men.. de är beställda nu, ett extra stort lass som nog räcker ett år eller så. Skulle ändå beställa en ny ryggsäck till Sarah.

Hon har tjatat i flera månader nu att hon tycker det är lite pinsamt att gå omkring med en Musse Pigg-ryggsäck (den är från när hon började Lekis), och att hon inte gillar Musse längre, det är för barnsligt (rullar här med ögonen...).

Så jag hade lovat att hon ska få en ny tills hon börjar 2:an i höst, men när vi pratade igår kom vi fram till att vi ska betsälla en NU, så hon kan ha den på DC-resan. För hon kan ju inte ses på flygplanet med en Musse-ryggsäck, gubevars!!!

Så jag passade på att handla det hon helst ville ha: en Bakugan-ryggsäck (inga gulligulliga rosa skapeleser för henne inte). Hon älskar verkligen att leka med sina Bakugans, inte för att jag tror att varken hon eller hennes vänner till hundra fattar vad det riktigt går ut på...

Så den här är nu på väg till henne från Amazon.com, min favvo-affär på nätet...

Och eftersom jag har mycket jobb på väg in så får jag nog ta till ett knep som min syster berättade om: klipp upp den fulla dammsugarpåsen i bakändan, töm den och häfta ihop, så har men en påse som i alla fall klarar en dammsugning till! Har inte provat ännu, så får se om det går bra. Nöden har ju ingen lag!

4 comments:

Desiree said...

Jag förstår att du älskar din electrolux för jag älskar min jättemycket. Synd att påsarna tog slut men himla smart att klippa upp där bak och sätta ihop. Helt rätt, nöden har ingen lag :-)
Ha ha jasså musse är på tok för barnsligt. Men den nya var fin.
Ha en bra dag förövrigt.
Kram!

Marianne said...

Jag har också en Electrolux och jag håller med, de är bäst. Utom det där med påsar då : ) Vi köper påsar när vi är i Sverige och släpar dem med oss.

Vad är Bakugan för figurer? Har aldrig hört talas om dem. Men jag är ju lite efter, asså : D

KUL att hon får det hon vill ha!

Kram!

S w e F l o said...

Av vad jag har fattat är det en japansk anime-serie som inte gick något vidare i Japan men som blev succe i USA och Kanada. Sarah har aldrig sett TV-programmet, hennes intresse är helt baserat på att det finsn små Bakugan-drakar som är runda bollar som sedan kastas på ett samlarkort och då fälls drakens huvud, svans och vingar ut. ANtar att det är nått med magneter. Och hon gillar verkligen drakar, så det är nog det som drar... Grannpojken och Sarah kan sitta och leka i timmar med dessa drakar :-)!

Marianne said...

Tänk att det ofta är alla "omkring-prylar" som är det som lönar sig och som får barn intresserade ...

Kram!