Friday, April 5, 2013

Puh

Är helt slut, har precis storstädat ökenråttornas burar. Vi städar ofta burarna, men då och då ska de saneras och det är ganska plottrigt. Först ska allt tömmas och rengöras med diskmedel, hett vatten och borste. Sedan ska allt sprayas med desinfekteringsmedel och sitta och sedan sköljas ordentligt igen. Det ska vara så rent att man skulle kunna ät ur burarna!

Samma sak gör jag med kattens låda, den städas ju ofta ur, men då och då ska den totalsaneras. Det gjorde jag i går. Vår katt har sin låda ute på vår lilla terrass (som är öppen ut mot trädgården med en "vägg" av myggnät liksom. Då slipper vi eventuella lukter och kattsandspill inne, och hon får gå på toan ute i friska luften. Vi använder aldrig terrassen ändå, så den är hennes. Hon har en hunddörr så hon kan gå ut när hon vill, och hon och hunden Bob (som har en hundsäng därute) håller till där ofta. Hon har fullt sjå att hålla kolla på alla ekorrar och ödlor. På sistone har hon fått gå med ut i trädgården när jag är där ute och det gillar hon ABSOLUT. Fick hon välja skulle hon vara ute hela tiden tror jag. Florida är dock inte speciellt kattvänligt, så vi håller oss till enstaka besök.

Man får dock se upp, för helt plötsligt får hon tag på en ödla och springer in med den. Som tur är gillar hon att ta sina byten in i vår dusch, så det brukar vara enkelt att rädda offret och släppa ut det igen. Ibland kan de vara lite "tuggade" på, men oftast klarar de sig. Tur för dem att hon gillar att leka länge med sina byten, så hon bär dem försiktigt inne i munnen, för om hon är försiktig, ja då kan hon ju leka längre med sina stackars offer!

Men som sagt, det är ett stort jobb med ökenråttorna, så många småpryttliga saker som ska rengöras. De tycker det är härligt med städdag, för då får de vara ute i sin stora hage och springa löst. Där har de också ett sandbad som de älskar att rulla runt i. Så de får motion och ett "bad" medan jag städar.

När det sedan är dags att släppa in dem i burarna igen (två burar som sitter ihop) så är det väldigt underhållande att se hur de springer omkring och kollar in allt. Jag brukar "möblera om" lite så de får lite variation. De är som barn på julafton och verkar verkligen bli glada när de får en nystädad bur med lite kul i! :-)
Troligen kommer Sarahs nya kompis Lily att sova över här imorgon kväll. Bra, för då kan jag garanterat få Sarah att städa sitt rum! :-)

Själv har jag jobbat och städat burar hela morgonen, och resten av dagen kommer nog att ägnas åt vanlig städning.

Vi hade ösregn hela dagen igår, vilket var underbart! BORT med allt pollen! Har småregnat under förmidagen men nu är det ganska klart ute. Ska bli fint i helgen.

Hoppas att ni alla får en finfin helg!

No comments: