Wednesday, November 18, 2009

Saknar

inspiration för att få nått vettigt gjort alls känns det som!

Jobbar på i lite halvfart sådär, inte jättemycket att göra. Förbereder lite smått inför en heldag i bilen nästa onsdag. Har bland annat beställt ett sorts bord som fästs på sätet framför Sarah, ungefär som ett flygplansbord som kan fällas upp. Blir nog bra att ha när hon ska måla, leka och se på film i bilen, speciellt eftersom hon måste dela baksätet under resan med två hundar!

Annars känner jag mig riktigt blä... liksom ingen energi alls. Ska försöka släpa mig ut på en långpromenad med hundarna och sedan in i duschen (vilket blir härligt bara jag kommer iväg).

Sarah slutar 13:15 idag, så jag funderar på att lasta in hundarna och åka direkt till "nya huset kvarteret" efter att vi hämtar henne. Vill liksom känna av området lite mitt på dagen under en vardag sådär, plus att kika (spionera) lite på huset såklart. Det ska bli underbart väder idag, uppemot 25 grader varmt men inte alltför hög luftfuktighet. Och jag vet att Sarah gärna gör ett besök på den coola lekplatsen där...

På tal om bilresan nästa vecka. Thanksgiving är ju på torsdag, troligen den största helgdagen, om inte i alla fall likvärdig med julen. Sarah har ju sådan tur att hon får en extra ledig dag på onsdag, så 5 dagar ledigt! Härligt!

Det ska inte bli kul att gå upp klockan 4 på morgonen (tar 9½ timma upp till stugan, och det är inte räknat med pauser emellanåt...)

Jag funderade på hur sjutton vi skulle få plats med all mat i bilen, eftersom det mesta måste hållas kallt. Kollade dock upp och hittade en trevlig mataffär som har öppet dygnet runt nära stugan, och de hade dessutom färdiga kalkonmiddagar man kunde beställa. Kanon! Så vi har nu beställt kalkon med alla tillbehören och det är bara att svänga förbi där och hämta. Och jag kan ju handla all annan mat och gott som vi vill ha över Thanksgiving-helgen på samma gång, så vi behöver bara packa det vi vill äta och dricka på vägen upp!

Jag har laddar min Sony eReader med några bra svenska och engelska böcker, så jag har något att sysselsätta mig med under den lååånga bilturen upp och ner... Ken är nervös att vi ska stöta på björnar unde rnågon av våra hiker som vi planerar att ta där uppe i bergen, så han har införskaffat en björnspray! :-) Det är en enorm flaska, lite som en liten brandsläckare ungefär. Tror att sprayen är ungefär som riktigt stark pepparspray... Hoppas nu bara att han inte sprayar ner OSS istället, ha ha! Nej, en björn ser jag helst på mycket lååååångt avstånd, men ser fram emot att uppleva naturen där uppe i bergen. Det blir nog bra.

2 comments:

Saltistjejen said...

Hahaha Björnspray!!??!!
DET har jag aldrig hört talas om tidigare!
Ni kommer säkert att få det super där under T-giving! Det var ju himla bra att man kunde beställa middagen från den där affären! Så Smidigt!!!
Hoppas du får lite mer energi under dagen också. Kanske en tur till nya huset kan göra underverk?!
:-)
Kram!

Anonymous said...

Låter som ett livsfarligt redskap i fel händer ;-)
Jag tror verkligen ni kommer få en underbar helg. och slippa det värsta thanksgiving stöket & bara hämta upp maten på vägen låter hur smidigt som helst.
Ps. lägg upp bilderna inifrån huset så snart du kan. NYFIKEN!
Mamma & pappa köpte ny bil i Augusti och den har sådanna där fäll bord instalerade för dem i bakstäten. Troligen väldigt smidigt när man ska åka långt...
Även om mamma & pappa knappt sitter där bak. Men om man har små barn så...
nej nu ska jag ta & jobba. bara 10 dar kvar tills min flytt såjag känenr mig ganska distraherad från & till när jag tänkter på hur jag ska inreda & vad som ska inhandlas m.m. :-)
Vi hörs.
Kram
-Mari-