Tuesday, May 7, 2013

Inte så kul

Vi bor i en subdivision som är ganska gammal med Floridamått. De flesta husen byggdes på mitten av 90-talet, vårt 1992.

Sedan vi flyttade in här 2004 har vi verkligen gjort ALLT möjligt vad gäller upprustning, från persienner och golv till tak och toaletter...

Det är i princip ett helt annat hus sedan vi flyttade in.

Varje år är det något nytt som ska uppdateras. Förra året var det en ny garagedörröppnare.  Men så är det ju när man har hus.

Häromdagen fick vi ett brev från vår Home Owners Association. Jag hade i princip väntat på det, efter att ha pratat med grannarna. Många har fått liknande brev.

De vill att vi byter ut gräsmattan!!! Och då har vi ganska bra gräs jämfört med många andra... Men japp, det var en "friendly reminder" att gräset måste bytas ut. Och att vi har till och med 3 juni att fixa det och skicka in bevis på utfört arbete.

Meh!

Man har liksom inget val här, jag vet en granne som bråkade och hon vägrade, tyckte inte att det var något fel på hennes gräs. De har nu satt en sk. "lien" på hennes hus och kan alltså ta huset ifrån henne om hon inte gör som de säger! Nu har hon nytt gräs...

Jisses liksom, rena förtryckarfasonerna. Men HOAs är kända för att vara tuffa. De är ju bra på så sätt att de håller koll på kvarteret och inget förfaller och så där, men de är ute varje vecka med sina linjaler och mäter om man har klippt gräset tillräckligt, om man har rätt nyans på staketet osv. Och då bor vi ändå i ett ganska slappt kvarter...

Hugaligen.

Så nu har jag inbokat en kille som ska ge oss en offert för nytt gräs och en annan som ska ge oss en offert för ett sprinklersystem. För gräshelvetet måste ju hållas vid liv efter att det har installerats också....

5 comments:

eastcoastmom said...

Oj, ord och inga visor alltså!

Mrs Clapper said...

Men OJ! Det låter ju helt bisarrt! Jag kan förstå om man klagar om man har riktigt stökigt med massa gamla skrotbilar stående osv, men herrejösses...Det låter ju helt otroligt! Och det är ju inte vidare länge till 3:e juni heller!

Katrin said...

Men de skrev i alla fall att det var en vänlig påminnelse... att det MÅSTE vara klart innan 3 juni! Lol! :-)

Victoria said...

Men alltså fy för fan för HOA! Deras sabla "a friendly reminder" om att det inte får finnas ett enda ogräs på uppfarten, att brevlådorna måste skrubbas, taket rengöras, att träden ska ansas, trottoaren rengöras, att soptunnorna inte får ställas ut tidigare än klokan sju dagen innan hämtning, att ungdomarna är lite högljudda vid basketplanen, att man får absolut inte ha fågelbad med vatten i och att katter synts i området och så kan man inte ha det, men kom ihåg att det är en friendly reminder!

Stryk skulle dom ha.

Katrin said...

Vår HOA har anställt ett företag som endast gör just detta - åker runt i sina bilar och antecknar förseelser. Förr hade vi ett par från styrelsen som knatade runt, och även om d evar irriterande så var de inte SÅ jäkla noga... Jag pratade med närmsta grannen som har väldigt dåligt gräs på sin framsida, men DE hade inte fått något brev. Men det lär de ju säkert få... Suck.