Friday, May 17, 2013

Science Project

Igår blev äntligen Sarah klar med sitt Science Project! Det som tog mest tid var själva experimenten, de var tvungna att göra flera per variabel, och sedan skriva själva uppsatsen.

Själva bidraget till utställningen var nog det enklaste, och hon hade ganska kul med att sätta ihop allt. Jag hjälpte henne formatera texten och skriva ut, och hittade ett teckensnitt som hon kunde färglägga, annars har hon gjort allt själv. Hon är bra på att organisera och följa instruktioner, vilket hon säkert får nytta av senare i livet...

Det var väldigt specifika steg och saker som skulle inkluderas i projektet, jag har själv aldrig gjort något liknande, men vad jag förstår är det ganska standard här i USA. Kräver en hel del disciplin om man ska göra ett bra jobb, helt klart.

Så här blev utställningsbidraget:

Organiserat och prydligt, man ser att hon gillar neonfärger va?! Höger sida

 Vänster sida

 Jag är impad över diagrammethon gjorde (via en wizard på någon hemsida).

 Hon tyckte vi behövde någon rolig bild, så jag tog ett kort på henne när hon gjorde sina experiment, iklädd läkarrock och allt! Lite kul faktiskt... Science måste ju inte vara trist...

5 comments:

Saltistjejen said...

vad fint!
och nej, science behöver verkligen inte vaa trist!!! :-)

SweFloKeto said...

Sarah verkar vara ganska så intresserade av allt vad science heter och är duktig på det och matte. Ska bli intressant att se vad det blir av henne i framtiden, hon har inget specifikt som hon är intresserad av just nu i alla fall. Men det har aldrig varit någon lek med dockor här, hellre bygga saker faktiskt.

Victoria said...

Vad duktig hon är! Jag är dock lite förvånad att ni fick sätta en bild av henne på projektet, när killarna gjorde projekt var det absolut förbjudet. Men det kanske är ändrat.

SweFloKeto said...

Vi fick väldigt specifika instruktioner, men det stod inget om just foton på barnen själva. Det är ju bara andra barn och lärarna som ska se projekten från vad jag förstår, så det gör ju inte så mycket.

Anonymous said...

Ice-cool Sarah!
Snyggt, prydligt och informativt!

Tycker det är lite synd att man inte har den här sortsten lärande i skolan i Sverige, man har bara sett det på en massa Amerikanska filmer och tv-serier.

-Mari-