Tuesday, February 15, 2011

Mysko stuff

Glömde berätta vad som hände igår. I helgen gjorde jag en beställning på petco.com, behövde lite påfyllning i kattarsenalen såklart...

När jag checkade ut hade man som val att använda Amazon.com  som utcheckning, och det var ju smidigt eftersom jag bara behövde göra några klicka och sedan var allt klart.

Igår morse gick jag en runda bland mina konton och såg helt plötsligt att mitt privata betalkort (länkat till checkkontot), mitt företags betalkort (länkat till mitt företags checkonto), mitt PayPal-betalkort (länkat till mitt privata PayPal-konto) och ett kreditkort alla hade ett inköp på $1 från amazon.com. Ingen av köpen hade ännu gått igenom. Så jag kollade såklart på amazon, för detta kan ju inte stämma. Det där Petco.com-köpet gjordes med ett helt annat kort och hade redan gått igenom och var klart.

Mysko. Så då ringde jag till amazon, eftersom det ju inte finns några betsällningar som jag gjort som matchar detta. De visste inget alls men skulle undersöka. Sedan fick jag spendera x-antal timmar med att ringa runt och stänga de korten som hade blivit komprimerade och beställa nya.

Troligen har någon kommit åt mina amazon-uppgifter. Alla dessa kort har nämligen en sak gemensamt; de är alla registereade i mitt amazon-konto som betalningsalternativ. Jag raderade all information, så nästa gång jag handlar får jag helt enkelt skriva in betalningsinformationen, och jag bytta lösenord.

När jag pratade med amazon tyckte de inte alls att det kunde vara något problem på deras sida, eftersom de inte ens kan se mina kortnummer. Men nått har ju blivit galet... Nu hade jag ju turen att upptäcka detta innan betalningarna ens gått iegnom, så jag blev inte av med en krona. Men jobbigt och stressigt är det ju, det vet ju du Saltis om inte annat hur det kan vara!

Så amazon skulle göra en undersökning. Jag har ingen större förhoppning om att de ska få reda på vad som hände, men det får man väl leva med. På ena banken sa de att det ju är vanligt att bovar kollar om ett konto är aktivt genom att först belasta det med en liten summa och sedan när den går igenom kör de järnet innan de blir upptäckta. Men det mystiska är att alla $1 köpen säger att de var gjorda hos amazon.com, och det finns just nu ingen förklaring till det. Ska bli intressant att se om jag får något svar på detta mysterium...

2 comments:

Saltistjejen said...

USCH!!!
ja sådant här är sååå jävla jobbigt!!!
jag blev ju inte betalningsskyldig jag heller men det tog åtskilliga timmar och dagar ja veckor innan allt var utrett. FAN det är ett skit!
Tur att det verkar löst sig hyfsat smidigt för dig ändå.
men obehagligt är det verkligen.
kram!

Jenny said...

Jag hade samma $1 grej hända mig, men det var på mitt Amex, och det var en nedladdning från Itunes. Den var gjord typ mitt i natten, och uppbarligen passade det inte min "spending profile" att försöka köpa musik då, så Amex satte en block och ringde mig nästa morgon. De sa just det, att det är det korttjuvarna gör, försöker med en pyttesumma först. Hoppas du upptäckte allt i tid i alla fall! Kram!