Tuesday, February 22, 2011

Valet och kvalet

Är jag just nu i. Ska jag gå ut i trädgården och köra med gräsklipparen, trimmern och kantskäraren? Det är nästan 30 grader varmt och det är ju så sabla jobbigt! Men maken lär ju inte ha tid och vi ska ha gäster i helgen, ogräset (men inte gräset) har växt till sig, gräset har inet klippts på flera månader pga av vinterdvalan. Men NU behövs det! Det jobbiga är att jag måste använda uppsamlaren så här första gången på våren, så att alla löv och allt ogräs inte bara blir kvar på gräsmattan. Och den är TUNG att hanskas med och tömma. Och tömmas måste den OFTA...

Annars får det bli imorgon, och det blir ju inte mindre jobbigt då, om man så säger... Suck. Motivation, motivation...

Hade just min första session med Stan inne hos Elsa med honom på enbart ett kort koppel. Låt oss säga att SÅ många gutturala ljud har jag nog aldrig hört hunden ge ifrån sig, och tilläggas kan det ju att det INTE gick lika bra som med Bob...

Stan är så till sig så han vet inte vad. Hans svans viftar och inget hår står upp, så inga aggressionstecken där, men jag tror han tror att hon är någon rolig leksak som man kan bita och slita i, så jag vågar mig inte närmare med honom än på ett noslängdsavstånd just nu.

Jag får ge katten bra poäng för att inte bry sig sådär jättemycket, lite fräs, men hon satt där hon satt och lekte lite. Den där lufsen är ju inge läskig ju... FAST han låter som djävulen själv.

Har kollat runt en del på nätet, och det är väl bara att inse att Stan är en sådan hund som kommer att behöva månader på sig att fixa det här.

Men katten trivs, helst skulle jag ha henne lös i huset, men som det är nu funkar det bra. Hon har sällskap hela natten, sedan får hon frukost och lek på morgonen innan skolan, igen när jag kommer tillbaka, sedan igen när jag har tagit ut hundarna.

Sedan lunch och lek/gos, ibland kan jag ligga och läsa en stund därinne. Hon sove rju en del i den här åldern, så hon är inte så lekfull just under dagen. Sedan på eftermiddagen kommer ju Sarah hem och leker med henne, sedan middag och lek/gos.

Dessutom har hon ju ett himla kul rum att vara i, en hög säng att klättra upp i, massor av leksaker (speciellt en häftig krinklig tunnel, den gillar hon! Den är av nylon men låter precis som en papperspåse, väääldigt populär hos fröken...), och så ett stort katträd framför fönstret. SÅ hon kan sysselsätta sig därinne, och ibland för hon ett jäkla liv när hon far runt och har kul. Sarah har hängt allehanda roliga saker under sängen som hon kan leka med, och hon tycker det är spännande att attackera och morra åt/i tvättkorgen, som man smidigt nog kan sova i sedan när man blir trött...

Om kvällen tar vi oftast ut henne medans Stan sover med Sarah (instängd) och Bob är under kontroll. Då passar hon på att utforska huset i godan ro, sitta still och gosa har hon inte tid med, det är ju så mycket nytt att kolla in!

Ibland har vi Stan i hundtransporten så hon kan nosa runt, men han blir vansinnig om hon struttar förbi utanför. Stackars Stan, det är inte lätt för honom att acceptera denna nya lilla sötnos!

Men vi fortsätter sakta men säkert... :-)

1 comment:

Desiree said...

Det låter klokt att de får vänja sig vid varandra långsamt. När Elsa blir lite större kommer hon ju kunna säga ifrån på ett helt annat sätt än nu när hon är kattunge också. Hon är ju en riktig sötnos. Usch ja det är jobbigt med trädgårdsjobb då det är riktigt varmt ute. Man får köra på morgonen innan den riktiga hettan har hunnit komma.
Kram!