Sunday, March 20, 2011

Söndag

I fredags var det bältesceremoni och Sarah har nu ett gult bälte med orange rand - nästa blir hel-orange.

I lördags firade Ken och jag att det var på pricken 13 år sedan vi möttes i person, vi hade träffats lite via Internet någon vecka innan, 1997. Vi firade med att äta god stek på Outback Steakhouse. Mycket gott!

Jag och Ken känner båda att vi har lagt på oss för mycket "fluff", mycket onödigt ätande faktiskt. Själv har jag ett sockersug som är svårt att motstå.

Jag kommer inte att gå in på detta i större detalj eftersom en del människor (speciellt de som inte har läst på) har enormt stora åsikter om detta. Men vi äter nu strikt LCHF och ska så göra i till att börja med 3 månader för att se. Jag vill helst gå ner 10 kg och Ken 8 kg. Dessutom verkar LCH vara bra för de med inflamamtionsproblem, många med t.ex. fibromyalgi har lyckats bli av med sin värk. IBS är något annat som kan stabiliseras. Ska bli väldigt intressant att se vad som hände rmed mig och alla mina problem...

Om ni inte är hundra på det här med LCHF eller är intresserade kan jag rekommendera att ni läser boken Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt eller besöker hans sida Kostdoktorn.

Matrevolutionen kom ut i januari, men den finns faktiskt att låna på svenska eBiblioteket gratis.

Hittills kan jag säga att efter endast några dagar mår jag prima och har redan börjat gå ner i vikt, även om det mest är vattenvikt första veckan.

Nu när jag ska hålla mig borta från kolhydrater och SOCKER så läser jag mycket noga på förpackningar (jag var ganska bra på det förut med, men blundade oftast för all skit). Det är inte klokt vad skit en del "mat" innehåller! Fördelen med denna kost är ju dessutom att man slipper en massa tillsatser och E-nummer...

Och jag märker att jag får i mig mer grönsaker nu dessutom (frukt är dock inte tillåtet på strikt LCHF eftersom det innehåller mycket socker). Och jag är aldrig hungrig längre! (Man äter väldigt smakrik, njutbar mat).

Det känns som om jag liksom fått en motivation att skärpa mig och jag tycker faktiskt det är kul. Saknar INTE Cola Light/Diet Coke...

Idag ska jag och Sarah först till mallet för lite shopping, sedan ska jag gå och prova ut nya glasögon. De där som jag lyckades fixa dog till slut helt och jag har haft mina gamla ett tag nu, vilket inte är så kul eftersom de är repiga.

Sedan ska vi vidare till Kens kontor, jag ska ta lite bilder som ska användas i annonsering, sedan ska jag hem och bygga en hemsida åt ett av våra företag (personal-leasing). Så det blir en FULL dag!

2 comments:

Solstrålen said...

Själv kör jag :
HSLS

(High Sugar - Low Sofa)

Nå´n gång varierar jag med HCh - High Chocolate

SweFloKeto said...

Har provat båda varianterna i flera år, verkade inte funka. Ger tillfällig glädje (mums), men sedan så mår jag inet så bra när jag ställer mig på vågen... :-)