Tuesday, November 6, 2012

Monstret

Jag lovade ju att berätta om monstret som kom igår. Det hela rör sig alltså om ett katträd till Elsa. Vi har ju redan ett katträd i sovrummet, men jag hade gått och funderat på att hitta ett lite högre träd att ha i vardagsrummet.

Elsa är ganska så försiktig av sig och vågar aldrig vara i vardagsrummet när hunden Stan är där. Stan älskar att jaga henne nämligen, men jag tror det rör sig mer om en inbyggd instinkt hos honom. Om han ser henne springa förbi bara måste han springa efter!

Egentligen är han skiträdd för katten, och om han skulle råka gå på henne i t.ex. badrummet backar han snabbt och försvinner.

För katten har helt klart "the upper paw" på Stan, men det verkar de båda inte riktigt fatta... :-)

Hur som helst. Det här nya katträdet gör att Elsa kan hänga med oss i vardagsrummet utan att vara nervös. Och hon älskart!!! Det är just över 2 meter i höjd och däruppe kan hon se allt som sker. Hon är supernöjd helt enkelt.


 
 
Hela kvällen var hon uppe på sitt träd och till slut somnade hon helt slut. Hon provade lite olika ställen, men insåg sedan att mittenplattformen var den enda som hon kunde ligga på utan att tassarna ramlade ner. Och kolla in hennes fina tvättbjörnssvans!
 
Trött efter många timmars lekande
 
Snark!
 
Det var visst bara mittenplattformen som var stor nog för Elsa
 
Fast jag tycker det är riktigt charmigt när hennes fluffiga tvättbjörnssvans hänger ner!
 
Idag är det då dags för val. Inte bara presidentval, det är allehanda platser som ska fyllas, både lokalt, regionalt och nationellt. Dessutom är det många lagändringar hitan och ditan. Så det lär bli en lååång kväll. Fast det är inte ens säkert att en vinnare i presidentvalet kan utses med en gång. Är det riktigt nära kan det bli så att det sk Electoral College avgör, och då kan det ta upp till 3 veckor innan vi vet helt säkert.
 
Jag hoppas att Obama får sitta kvar, har väldigt svårt att förlika mig med några av de grundstenar som republikanerna står på vad gäller ekonomi, religion, mänskliga rättigheter, vapen och en massa annat. Så jag hoppas på en demokratisk seger.
 
Tyvärr får jag inte rösta i detta val, man måste ha varit registerad som röstare i minst 29 dagar innan man kan göra det, och eftersom jag blev amerikansk medboragre den 1:a november så är ju det kört.
 
Men hålla tummarna kan jag ju göra!


1 comment:

Victoria said...

Vad fint katt-träd! Nu vet jag två missar som blev svårt avundsjuka... ;o)
Kram//Vic