Wednesday, November 21, 2012

Onsdag

Idag, dagen före Kalkondagen blev det lite blandad kompott. Först jobbade jag lite, sedan åkte jag och Sarah och hämtade hennes kompis eftersom de inte hade bil imorse.

De har lekt och lekt medan jag mest städat och fixat. Med lite jobbpauser emellan. Skönt att få lite ordning, fast den riktiga städningen tar jag på måndag-tisdag. Idag är det mest fixande av saker som behövdes göras, t.ex. byt alampor i sovrummet. Det låter inte så krångligt, men vi pratar om tre spotlights som sitter högt uppe och kräver stege modell högst.

Har rensat ut bland grytorna med, eftersom jag har ett par fina traktörpannor som jag inte använder längre. De tar bara upp plats just nu (som jag har dåligt med) så jag skänker de hellre till Goodwill. Och får gott om plats för min nya, fina panna som jag inhandlade igår! :-)

Om 2 timmar kommer de och hämtar Ashley, och då blir det en tur till affären. Vi ska ju gå ut och äta på dagen imorgon, så det behövs ju inte handlas en massa Thansgiving-käk, men på kvällen vill vi gärna ha lite mys. Ska bland annat göra lite bruschetta, mums. Och så blir det ju paj från favoritbageriet, Pumpkin Pie, såklart! Det tog år innan jag ens vågade smaka en Pumpkin Pie. Jag tyckte det lät väldigt äckligt, men om du får chansen att smala och inte gjort det inna, smaka! Det smakar ungefär som cheesecake med pepparkakesmak! Mumsig!

Har bunkrat upp me dmassor av ljus från IKEA. Måste fråga, i flera år nu har jag köpt olika varianter av IKEAs kanel- och äppelljus. De mörkaste ljusen (chokladbruna) funkar aldrig som de ska, de andra färgerna i paketet funkar helt normalt, men de mörka brinner med knappt någon låga alls! Det har varit så i flera år! What gives? Finns det någon annan som har samma problem? I år blev jag till slut så irriterad att jag köpte vaniljdoftande istället... :-) I-landsproblem, sure, men irriterande ändå!

Nej, nu ska jag nog ta en paus och kolla in nya Marie Claire, en bra tidining som blandar både skönhet och ytligt med lite djupare artiklar, ofta med fokus på kvinnor i världen.

1 comment:

Victoria said...

Jag köper nästan enbart de ljusgröna (äpple), och någon enstaka gång de rosa (ros eller nåt tror jag). Vanilj har jag aldrig testar, brukar inte gilla den doften...