Tuesday, January 1, 2013

1 januari 2013!

Det känns faktiskt bra med ett nytt år. Jag är laddad och redo.

Igår höll vi oss alla vakna. Vi drack (äcklig) amerikansk cider, åt grillat, sköt av smällare och slappade. Strax innan midnatt gick vi ut och inväntade klockslaget (genom att titta på mobilen, såklart). Kollade lite raketer och sedan i sängs, skulle ju upp tidigt och jobba! :-)

Igår skulle jag testa en pull up för första gången. Jag har verkligen noll och ingen styrka i mina armar, så jag hade nog ingen förväntning att det skulle gå så bra. Och det gick inte alls, ha ha! Så då testade jag steget innan en hel pull up, en sk isometric pull up. Man håller sig helt enkelt i "upp-positionen" så länge man kan. Meh, jag kunde ju inte komma upp! Så då startar vi på nollsträcket dårå: en sk. assisted pull up. Och ja, det gick! Så jag har en lååång väg att gå med styrkan i min överkropp, hugaligen. Men man måste ju börja någonstans: :-)

Här på bilden ser ni en assited pull up, man tar alltså hjälp med att komma upp. Så där börjar jag.

 
Jag har införskaffat en smart liten sak som kallas the Iron Gym. Man kan göra pull ups i tre olika handpositioner, chin ups (då har man händerna om stången från andra hållet) och sedan kan man ta ner stången och göra saker så som sit ups, dips och annat "kul" och svåra saker som push ups, som mina armar inte kan just nu. Så här ser Iron Gym ut med lite olika saker man kan göra:
Så här ser det ut när den är fasthakad över dörren.  Jag har den modellen som är på bilden nedan.Verkligen en smart idé! Sedan har jag ju min crosstrainer (elliptical), och dessutom ett sådant här resistance band (tack Sarah för den julklappen...),

en stability ball (tack igen Sarah för ännu en bra julklapp!) 


och några hantlar. Så jag kan ju göra en hel del hemma. Väldigt frustrerande så här i början när jag inte har någon styrka alls i armarna. Verkligen på tiden det här!

Nej, nu till årets första jobbardag, hade en seg morgon. Ken är på jobbet, Sarah sover, hundarna har fått sin andra morgonpromenad. Så nu är det jobb som gäller för mig. HUR ska jag vänja mig vid att inte ha min kära Diet Coke vid min sida? Ja ja, det GÅR nog!

Nu kör vi, 2013!

1 comment:

Marianne said...

Gott nytt år! Det ser lovande ut för din del, jag måste börja springa igen. Nu har jag utrustning för att ge mig ut i vintervädret också, så jag har inge längre någonting att skylla på : )

Ja i morgon börjar jag jobba igen, har faktiskt tagit mig ledigt över helgerna, vilket har varit riktigt skönt.

Jag önskar dig och din familj ett riktigt bra 2013!
Kram!