Monday, January 21, 2013

Måndag

Idag är det sista dagen på Sarahs 4-dagarshelg. I dag är det Martin Luther King-dagen, och det är dessutom dagen då Obama officielt blir insvord som President.

Sarahs BFF kom precis över, hon ska vara här idag. Stackars Sarah var så trött igår, de var på Monster Truck show i lördags och kom inte hem förrens halv tolv på natten. Sedan var vi uppe ett par timmar till på det, och så var hon uppe tidigt på söndagen. Hon var inte så pigg alls, om man säger så...

I går var vi även på det stora Cookie Rally som hölls för alla Girl Scouts i vår kommun. Två timmar ute i solen med full rulle, vå var BÅDA helt slut efter det!

Natten mellan fredgan och lördagen verkar det som om någon har snott vår extranyckel. Den var mycket väl gömd inuti en snäcka som satt ihop (dvs. man fick verkligen bända för att få upp den). Snäckan låg sedan i sin tur bland en massa andra snäckor i en liten hylla ute vid ytterdörren. Ingen förutom jag och Ken visste att det fanns en nyckel där, och hyllan är inte ens synlig ute från vägen.

Enda anledningen till att vi upptäckte att nyckeln var borta var att snäckan låg trasig i vår rabatt vid uppfarten. Det är ett par tjejer som har sprungit här titt som tätt, några år äldre än Sarah. De brukar ringa på för att se om hon vill med ut och leka, men tjejerna är ganska vilda, springer omkring barfota och gapar och skriker fram till sena timmen, så Sarah har inget intresse att hänga med dem. Hon känner dessutom inte alls tjejerna och hon är ju lite blyg av sig. De har helt enkelt inte samma stil.

Vi misstänker att kanske en av tjejerna norpade åt sig snäckan och råkade upptäcka att det låg en nyckel där och tog den. Det är den enda förklaringen jag kan tänka mig faktiskt. Om någon vuxen hade snott nyckeln hade de nog varit smarta nog att lägga tillbaka snäckan, då had evi ju knappast upptäckt att nyckeln var bort. Fast man vet ju inte, det finns en del osmarta vuxna! :-)

I vilket fall som helst känns det oerhört olustigt att veta att vår husnyckel (som går till framsidan och dörren vid garaget, plus två deadbolts och en stormdörr, totalt 5 lås) är ute på vift. Så idag kommer en låssmed för att rekey alla låsen, dvs. så vi kan byta nyckel utan att byta låsen. Suck och stön, verkligen inte en extrakostnad som vi ville ha...

Stackars Ken, det märks att deklarationssäsongen är i full sving: han gick upp vid halv TRE imorse för att gå till jobbet, det var en deadline vid 8 som måste fixas. Så är det ibland när man är egenföretagare! Räknar dock med att han kommer hem lite tidigare, han är bra trött nu...

Själv har jag en massa research att göra för Scouterna. Tjejerna har röstat på saker de vill göra för sina pengar de tjänat in, och jag ska kolla upp alla alternatoven för att se vad det kostar och vad som finns tillgängligt. För Scouterna är inte BARA om att hjälpa andra, lite kul måste man ju ha själv också! De har röstat på allt från vattenpark till laser tag, så vi får se vad det blir!

No comments: