Wednesday, January 9, 2013

Onsdag

Fick oerhört mycket gjort igår, skönt! Magen är det enda som inte riktigt är med ännu, men det är ju inte så farligt.

Imorgon är årets första möte med Scouterna. Fatta vad mycket vi har att göra nu de närmsta månaderna, och då har vi inte ens schemalagt allt ännu.

Den här helgen blir det ett besök till en Food Bank, där tjejerna ska få lära sig mer om att samla in mat och förnödenheter till de som inte har det så bra ställt.

Nästa helg ska vi på stort event med hela kommunens Scouter, då det handlar om att lära sig hantera business, dvs. sälja Girl Scout Cookies! Hur man beter sig, hur man hanterar pengar och allt det där som hör till. Plus en massa kul.

Helgen därefter ska vi till Lowry Park Zoo i Tampa, där tjejerna ska på en guidad tour bakom kulisserna, för att lära sig om olika Animal Habitats och hur djuren sköts om. Ska bli spännande tycker jag, har aldrig varit bakom kulisserna på ett så stort zoo, endast Florida Aquarium.

Så är det ju inte att förglömma att vi ska ut och campa. I tält. I vildermarken. Som tur är finns det i alla fall ett utedass! Så det blir jag, Kelly och 14 tjejer. Jihaa! Vi kommer att tälta i den sk. Wilderness Camping Area av Myakka River State Park, som endast är för just Scouter och liknande ungdomsgrupper. Där finns både röd varg, vildsvin och björn, plus en massa annat vilt, och det finns ju inte direkt några andra människor inpå närmsta knuten, så det blir nog spännande! :-)Och så ska vi ju tillbringa minst 2-3 pass med att sälja Girls Scout Cookies vid lokala mataffärer, men det var faktiskt riktigt trevligt förra året, man sitter i 2-timmarspass, 2 tjejer åt gången. Eller sitter, vi föräldrar sitter och tjejerna står upp och säljer, sköter pengarna och hanterar kakorna.

Det är nog bra att Sarah och jag har en del kul planerat för helgerna, för nu går vi ju in i The Tax Season. Från och med januari till och med mitten på april så ser vi inte så mycket av maken. Han har fullt upp med skattesäsongen på sin firma.

I år var det stort hallå innan jul: en tjej flyttade, en beslutade sig för att ta ett jobb nära där hon bor (hon körde över 2 timmar för att ta sig till och från jobbet, inte så kul), och en annan fick Ken sparka. Så. En massa nya skulle skolas in, läras upp och fås fason på. Innan säsongen började. Så december har varit lite stressig för Ken, om man säger så. Men han är väldigt nöjd hittils med det nya folket. Fyra nya. två auktoriserade revisor och två "vanliga" revisorer.

Så fullt ös hela våren blir det nog! :-)

No comments: