Monday, January 28, 2008

Galet!

En snabbis, har mycket jobb denna vecka...

Sitter just nu och lyssnar på svenska radiostationen Energy, och hickade till lite över en reklamsnutt. Att Sverige är klart överlägset USA vad gäller utvecklingen inom vissa områden är ju klart. Till exempel vad gäller banker och SMS. Men utvecklingen har en del baksidor dessutom. Som kunde anas av denna reklam. Om du är i behov av lite extra pengar kan du smidigt skicka ett SMS till ett speciellt nummer, och du får låna 2000-4000 kr som omedlebart förs in på ditt bankkonto. Det är ju kanske bra, men det låter lite farligt tycker jag. Lite för "lätt", man kan nog rätt lätt fastna i det där. Vad tycker ni?

Uppdatering: Hörde just en till reklam, denna uppmanade en att gå till Lätta Lån och låna några tusenlappar för att köpa det du vill ha... Verkar vara samma företag!

Ha en bra dag!

6 comments:

Desiree said...

Ja de där SMS lånen är inte bra. Det verkar som att man iallfall börjar ta lite hårdare tag i detta i Sverige. Det är ju verkligen dax att se över sådant så att folk inte skuldsätter sig i onödan. 400,000 svenskar har tydligen skulder hos kronofogden stod det i DN härom veckan.

Annika said...

Ja, det där hör man ju varningar om hela tiden, SMS-lånen. SNACKA om farligt...
Hårdare tag som sagt...
OCH du, jösses vad KALLT det var i "Central-Florida" den här veckan :-)
HAR frusit!!!

S w e F l o said...

Hoppas folk tänler sig för... Ja du Annika, ni måste ha haft med er kylan! Ovanöigt för oss att ha så kallt, veckan innan var det över 30 grader varmt!

Pernilla said...

Haha.. ja du lyssnar på svensk radio du.. själv har jag alltid en radiokanal från usa på :) Just nu är det från Orlando. Men jag är ju ett countryfreak och det spelas ju inte i svensk radio :/

Det där med sms lån är helt sjukt! Det är så många som inte kan hantera sin ekonomi och tror att om dom lånar några tusen hit o dit gör väl inget.
Det finns ett tv-program som går nu som heter "lyxfällan". Det handlar just om personer som har handlat mer än vad dom har pengar till. Det är skrämmande att se!!
Ha en bra dag!

Lullun said...

Ja de där SMS-lånen är skrämmande. Finns i hela Skandinavien och är ett superproblem. Det har också blivit många fall, där barn/ungdommar tar liknande lån i sina föräldrars namn. Eller folk tar lån i helt främmande personers namn. Så även om man inte själv hoppas på, så är man inte säker. Turligt nog har dessa lite suspekta företag blivit granskade lite mer kritidkt på det senare vad jag förstår.

S w e F l o said...

Glad att det snackas och varnas om detta hemma i Svedala!