Thursday, January 24, 2008

Garage Makeover Extravaganza!

Igår var det en sådan där dag då man inte känner för något alls... Jag gick mest omkring och deppade. Hela huset stökigt, mannen jobbar sent och ingen ork för något. Och fortfarande ont i bihålorna...

Suck ja.

Idag har hittils varit toppen! Jag var uppe före 6:30, fixade iordning Sarah och skickade henne till skolan med Ken, som fyller år idag, 42. Ja jisses vad tiden går! Kan knappt fatta att jag själv ska bli 34 den 11 februari... Knas...

Sedan var det tänkt att jag skulel städa vårat garage. Det har varit en härdsmälta av saker huller om buller ett bra tag nu. Jag har försökt fixa det, men sakerna som behöver fixas är mestadels Kens, och jag har ingen aning om vad jag ska göra med alla pryttlarna. Så igår storhandlade jag plastförvaringsbackar av olika de slag och storlekar.

Två och en halv timme senare var det klart! Ett under har skett, vi har vårat garage tillbaka! Som tur var höll det sig dimmigt och svalt på runt 17 grader, annars hade det nog blivit en svettfest... Körde två stora lass till Godwill för donation. Vissa grejjer som Ken vill spara på fick helt enkelt sparken idag. Va fasiken ska vi med en monstruös luftavfuktningsmaskin till? Den har ju stått där i 5 år nu.. Bort med den! En Ab Roller maskin? Ja DEN har ju vi ju fått STOR användning av i huset... Så den dammsamlare fick dra den med. Och sedan fick jag till slut iväg min stora gamla datorskärm. Kunde knappt lyfta den, så tung var den! Lite skillnad på de plattslärmar man hur numera...

Och säckar med kläder och leksaker och annat som inte längre används: borta. Skööönt!
'
Garagestädandet är min födelsedagspresent till Ken. Han får sig nog en liten chock i kväll när han kör in i garaget. Man kan parkera tom TVÅ bilar därinne nu! Och det bästa av allt är ju att jag vet vart allt finns. Sorterat och organiserat.

Så nu gör det ont i kroppen efter allt släpande och lyftande, det blir duschen nästa. Och sedan ska jag nog tackla köket och alla leksaker som ligger spridda över hela huset.

Måste komma på något gott till middag ikväll, födelsedagsbarnet ska nog få sig en mysig middag med!

6 comments:

Petra H said...

Du måste vara jättestolt - vad skönt att äntligen få ordning på ett sådant ställe som man bara retar sig på... och så mycket mer plats ni har nu! Jättefin present till maken tycker jag!
Hoppas att ni får en trevlig födelsedagsmiddag också!

Desiree said...

Wow, duktigt jobbat! Visst känns det underbart när man är färdig med ett sådant projekt. Två flugor i en smäll, gratis träningspass och dessutom ett välstädat garage. Jag tycker det är jätteskönt att göra sig av med gamla saker man inte längre behöver. Ha en riktigt trevlig födelsedagsmiddag. Du är ju duktig på att laga mat så jag är övertygad om att din älskling får en underbar födelsedagsmiddag.

Pernilla said...

Men va duktig du är!! Städa garaget är ju ingenting man prioriterar precis :) men det skulle även behövas hos oss!
Hoppas ni får en trevlig födelsedagsmiddag.

Lullun said...

Oj, nu blev jag visst lite sen; men grattis till maken. Och till det "nya" garaget! Flitigt av dig. Hoppas det inte blev några sura miner när han upptäckte sakerna som saknades dock... :-)

Nina said...

Hej från Tampa!

Du bor ju inte så värst långt ifrån mig. Kul att läsa om din storstädning i garaget - jag älskar att organisera och rensa. Uppskattades presenten? :)

/Nina
http://ninajaneway.freehostia.com

S w e F l o said...

Hej!

Läste lite snabbt på din blogg, får komma tillbaka när det lugnar ner sig här! Tack för besöket, urgullig gris föresten!