Friday, October 2, 2009

Fresh start on the weekend

It feels like I haven't done anything today, but when I start thinking about it, well...

I did two translations jobs, I washed a huge load of laundry, I walked the dogs, I watered all the plants in the garden, I watched Grey's Anatomy (from last night), I made and ate lunch, I did a lot of admin on the computer...

So not too bad... I am going to pick up Sarah in about 20 minutes, and I think I will spend the afternoon making the house nice and clean, always nice to start the weekend out fresh!

And maybe I can get Ken to bring home some Chinese food, that would give the weekend an even better start!

1 comment:

Annika said...

Hej Sweflo!
Jag är allt lite sen här i min kommentar om Sarah och hennes speech. Läste ju att det ordnade sig, och det gör det JU! Som jag sa gick karolina på speech mellan 2-5 klass. Inga problem alls, och inte fick hn en stämpel på sig. nej, icke. Det ansågs som special-ed under ngra år, men det var det ingen som reflekterade över, allra mins skolans personal.
Minns också hur de bad om ursäkt för allt pappersarbete.
Nu är speech ett minne blott och K är en all honors student.
Du frågade vad vi tycker om skolan här i USA.
Jag har inte mkt ont att säga om den! Jag är så GLAD att K gått i skolan här och inte i Sve. Skolan har diciplin, och samtidigt en väldigt värme. Läxor, visst...men det gör inget. Betyg fyra ggr om året. Det tycker jag är superbra! DÅ försvinner ju stigman runt betygen. K har trivts i skolan sen kindergarten. Visst är dagarna långa och rasterna få, men det verkar funka så strålande ändå.
Jag, och många fler med mig, tycker att barn får vara barn längre här i US än i Sverige. Det märker jag så väl när jag är hemma. Visst, det kanske är en mer skyddad värld för dem här med skjutsningar överallt och mer "övervakning", men vem har sagt att det är dåligt.
Här i mig har du en stor supporter av det amerikanska skolsystemet, men det förutsätter att man bor i rätt disktrikt, visst gör det det...

Förlåt, detta handlade om ngt helt annat än det du skrev om i ditt inlägg.

Ha en bra måndag!