Monday, December 14, 2009

Hus

Så det verkar som om vi har hittat oss ett hus ändå!

Jag pratade med en byggingenjör som ska komma och inspektera huset innan vi skriver på kontraktet, tillsammans med en vanlig husinspektör. Men han sa per telefon att det låter som normala, kosmetiska sprickor, inget man behöver oroa sig om alls.

Så vi lämnade in vårt bud, det godtogs av säljaren, så nu sitter vi och väntar på att deras bank ska godkänna affären. Jag är till 90 % säker på att det går vägen, eftersom vårt bud är inom bankens "smärtgräns" för hur mycket de kunde gå med på. Mäklaren gissar på ca 2-3 veckor innan vi hör något, och sedan är det bara vårt lån som ska fixas, men vi ville vänta med det tills januari så att vi kan använda oss av 2009-års inkomster för att få ett bättre lån.

Så om allt går som det ska bör vi kunna flytta in mot slutet av januari eller början av februari, det är deras bank som styr lite när det gäller kontraktskrivandet, det så kallade "closing". Vi har begärt 29:e januari och säljaren efter 45 dagar från att vi får grönt ljus från banken, men de har sista ordet när det gäller det, så det kan tom bli tidigare. Vi får se! Men vi borde höra ifrån deras bank innan jul, det hade ju varit en bra julklapp!

5 comments:

Victoria said...

Hoppas att det går vägen!!!

Anne said...

Jag hoppas också att det går vägen nu! Det låter ju lovande, håller tummarna för er!!! Vilken julklapp det vore. Har läst dina inlägg och regelbundna uppdateringar, men varit dålig på att kommentera.

Anonymous said...

KUL! Hoppas nu allt klaffar.
Då får ma nta och planera en liten resa over there under nästa år så man får se det nya huset.
kram.
-Mari-

Marianne said...

Spännande! Hoppas nu att allt ska funka den här gången så att ni verkligen får flytta i slutet av januari, jag vet ju att du längtar efter det.

Kram!

petchie said...

Spännande!! Jag håller tummarna! Vi är nog ganska lika när det gäller otålighet och att vilja flytta direkt...
Jag vill också köpa hus NUUUU!! Har hittat ett hus i Bryssel som är perfekt, ja, alltså KAN BLI perfekt :-) mycket att renovera men det har så mycket potential... Trädgård, parkeringsplats, fin utsida... Men vi hinner inte till bryssel i jul-nyår (det räcker att vi ska flänga mellan Spanien och Sverige i 2½ vecka) men marknaden är väldigt "slow" så kanske det finns kvar i februari, vi kan ju hoppas och att vi då kan få det riktigt billigt!?