Monday, December 21, 2009

Julen är här!

För nu kom nämligen äntligen en leverans jag väntat på - mitt paket från Sverige!

Fina presenter, roliga minnessaker och kalendrar inför nästa år och MASSOR av gott godis! Och tack moster Ewa för att du tog över inköpet av smågodis i år, morsan har ju inte direkt koll på vilket smågodis att välja, så jag är SÅ glad för allt!

Pengarna jag väntat på har kommit; jag har börjat julstäda, räknar med väldigt lite jobb denna vecka, så det borde ju gå att få utfört.

Har gästlistan inför juldagen klar, det mesta av maten färdiginköpt, behöver i princip bara färska grönsaker och lite småplock...

Nu ska jag bara fundera ut vad för gott vi ska äta till julafton, vilket vi inte brukar fira här annars, men jag vill börja en ny tradition med att vi tre i familjen äter en lite finare middag just denna dag. På själva juldagen blir det amerikansk julskinka, som faktiskt är riktigt gott.

Så nu känns det ganska lugnt och skönt att bara gå och pyssla lite och fixa och dona. Sarah har varit ute och lekt nästan hela dagen med grannens barn, så hon har fått gott om motion och frisk luft. Vi tog en riktigt lång promenad idag med, det var bara 6 grader varmt, mycket kallt för oss i Florida.

Kram!

4 comments:

Molly said...

Härligt! God jul!

carina@pocolococreativo said...

Visst är det mysigt att bara gå omkring och göra småsaker! Här ösregnar det dessutom och det är perfekt för att gå och pyssla hemma, slappa, göra småprylar...
Svalt och skönt dessutom, tycker jag som är viking, dominikanerna har täckjacka och stickade mössor just nu!

Marianne said...

Härligt att både paket och pengar har kommit! Äntligen!

Ska du inte införa en svensk julaftonsmiddag? Du kan ju välja det du själv tycker bäst om, så får Sarah lite av din julkultur också. Det tror jag hon skulle tycka vore roligt? Har ni Ikea i närheten? I så fall kan du ju skaffa de flesta ingredienser där. Annars kan ni göra en utflykt av en Ikea-resa någon månad före jul.

Jag önskar dig en RIKTIGT GOD JUL! Skickar många STORA JULKRAMAR!

S w e F l o said...

Marianne, har tänkt på det och i framtiden tror jag nog det. Men som det är nu är hon så kräsen och äter väldigt få saker, så det skulle vara helt bortkastat just nu!

Men jag har alltid svenska varor hemma, både hitskickade från SVerige och från IKEA och en annan svensk affär vi har här. Som tur är gillar Ken svensk husmanskost, så det blir ofta bruna bönor, stuvad emakaroner och anant svenskt här. Det enda han inte gillar är sill och Kalles Kaviar, men det är ju inte så illa!