Thursday, December 24, 2009

Jul, jul!

Idag är det ju en vanlig dag häri Amerikat... så jag städar det sista inför morgondagen.

Nu tror jag att det bara är dammsugning och moppning kvar, så kan jag kanske få lite frid. Maken och dottern har åkt iväg till ett amiskt bageri för att hämta upp våra julpajer, i år blev det obligatorisk pumpapaj (smakar som pepparkaka om ni undrar) och pekanpaj, vilken är riktigt knäckig och god, ätandes varm med vaniljglass.

Ikväll ville vi ha något lite speciellt till middag, gärna fisk av något slag, så det blir modifierad bouillabaisse, sydfransk fiskstuvning. Modifierad eftersom vi hoppar över konstiga skaldjur och nöjer oss med två sorters fisk och räkor. Och GLÖM att jag skulle koka en levande hummer! Gillar inte ens hummer, och någon djurmördare tänker jag inte vara på självaste julafton.

Kunde inte komma på vart jag placerade saffranet efter att vi handlat igår, och som tur var hittade jag den i en av mataffärspåsarna... i soptunnan!

Det blir nog riktigt trevligt imorgon. De kommer oftast redan vid 9 på morgonen och jag brukar köra olika grönsaker och kex med olika goda dipper, som tex ost och spenatdipp. Och godis. I massor. Sedan blir själva middagen vid halv ett, eftersom de inte vill sitta och köra i flera timmar i jultrafiken efter att det blir mörkt. Då har vi precis lagom med tid efter middagen för att umgås och gå på en härlig långpromenad.

Jag har gjort en liten tidstabell så jag vet när vad ska göras, eftersom jag bara har en ugn och flera saker som ska in där i olika temperaturer. Så det blir till att planera bra! Ser fram emot att äta griljerad skinka (amerikansk dock).

Oj, nu blev jag riktigt hungrig, nog bäst att jag tar tag i golven så jag kan börja laga dagens middag!

Hoppas att ni alla har en riktigt avslappnad jul med massor av god mat och trevligt umgänge. För det är väl ändå det som gör julen, eller hur?

3 comments:

Saltistjejen said...

Hoppas ni får en fin jul!

nika said...

Låter som en skön juldag...god mat och gott sällskap. Ha det jätteskönt.
kramar

Malin said...

Hoppas julfirandet var bra!! God fortsättning!