Monday, December 7, 2009

Jakten på huset-sagan

Hittade inga kuliga hus alls idag, hade inet direkt tid heller...

Men min väninna och mäklare hörde just av sig att hon hade fått inside information om att banken är villig att acceptera lite minde än vad vi hade planerat att bjuda för det där fina huset med väggsprickor... Så hon föreslog att vi bjuder på det med en klausul att erbjudandet hänger på att vi får låta en auktoriserad strukturell ingenjör inspektera sprickorna och grunden. Och om han säger att det är OK så köper vi huset och om han säger nej får vi backa ut ur kontraktet... Låter bra tycker jag!

Det kommer nog att kosta några hundra dollar, får se om jag får tag på någon kvalificerad inspektör imorgon. Vi får ju betala det eftersom det är ett short sale. Men det kan det vara värt tycker jag! Så fortsättning följer i "Jakten på hsuet"-sagan... :-)

5 comments:

Ewa said...

Väntar med spänning
Kramar från Styrmansgatan, Visby

Anonymous said...

Håller tummarna!
-Mari-

MammaAnna said...

skönt å få läsa lite svensk uppdate :-) Då behöver man inte tänka så mycket...

kram

Marianne said...

Om ni utgår från grundpriset minus vad det kostar att reparera sprickorna och preparera marken så att nya inte uppstår (för det är ju fel i bygget) så kanske det kan vara en bra deal? Men ni måste ju absolut ha pengar över så att skadorna kan åtgärdas.

LYCKA TILL!

S w e F l o said...

Jag har pratat med en ingenjör som ska komma och titta, och han tror att det bara rör sig om kosmetiska problem, en lätt fix. Vi har bjudit på huset och de har accepterat vårt bud, så nu väntar vi bara på att få OK från deras bank, vilket borde komma inom ett par veckor... SÅ det verkar som om vi har hittat ett hus nu!