Monday, November 22, 2010

Kors i taket!

Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen! Nu blommar löken!! Undrens tid är inte förbi!!!

Jag älskar min man och är väldigt glad jag hittade honom 1997. Men EN sak har givit mig stor sorg genom åren: han är allergisk mot katter!

Mina två hundar är såklart toppen, men jag har alltid saknat en katt, har liksom alltid haft en katt i mitt liv fram till det att jag flyttade till USA.

Nu har dessutom Sarah joinat mig i denna sorg, hon är SÅ förtjust i kattern.

Jag råkade se en artikel någonstans om de få sorters katt som ska vara bättre för en allergiker, och där fanns de vanliga rex katterna och den där hiskeliga nakna katten (pälsen är liksom en av fördelarna med en katt, så härligt att klappa!).

Men en kattsort var jag inte bekant med, en så kallad Siberian (Siberisk katt). Den är väldigt lik en norsk skogskatt, faktiskt. Tydligen ska just denna sort ha extremt låga halter av det enzym som orsakar majoriteten av alla allergiska problem med katter. De är dessutom väldigt "hundlika", ganska tysta av sig och otroligt keliga. De brukar komma bra överrens med både barn och hundar, har genomgående stabil hälsa och kräver väldigt lite "grooming".

Så jag lade fram en bädjan till maken, förklarade alla fakta. Dessutom har han inte reagerat på en katt sedan han var hemma hos sin pappa för 15 år sedan, och de har alltid MINST 5 katter eftersom hans tjej jobbar som volontär på ett katthem. Och de hade heltäckningsmatta. Vi har inte det och dessutom har vi bara skinn- och trämöbler...

Han sade JA! Han går med på att vi skaffar en KATT!

Sarah kommer ju att DÖ när hon får reda på det här, ja jisses!

Det finns minst tre bra breeders hr i Florida. Två verkar vara helt OK, varav en är internationellt känd för bra kvalitet. Kruxet är dock att en kattunge kostar $900. Men efter alla dessa år ska jag fan i mig fixa det, det kan det vara värt!

Den ena breedern är i Orlando, så det är nog den som är närmast...

Spännande!

2 comments:

Marianne said...

Åh, GRATTIS! Vad roligt att du kan skaffa en katt, ÄNTLIGEN! Ja för vad är väl livet utan katt??? SÅ spännande, jag kan knappt vänta!

KRAM!

Anonymous said...

KUL!
Jag vet hur du har längtat.
-Mari-