Tuesday, October 16, 2012

Sjukdag idag

I söndags när vi var på väg hem klagade Sarah på att hon inte mådde bra. Visade sig att hon hade feber, och med tanke på hur hemska hennes ögon såg ut så misstänkte jag att hon hade "Pink Eye", dvs. bindhinneinflammation i ögonen.Så hon stannade hemma i måndags och vi tog oss till hennes doktor. Själv var jag inte direkt pigg heller med feber, men mina ögon är ju i alla fall OK.

Tydligen går det ett förkylningsvirus som heter adenovirus just nu. Man kan få vanliga förkylningsbesvär såsom ont i halsen, feber och nästäppa, men också ont i magen och lederna.

Så det var hon ganska säker på att vi har båda två, fick lite bonus där när hon kollad eupp mig fast jag inte bett om det, eftersom hon ju är en barnläkare. Med Sarahs ögon var hon inte hundra på om det var Pink Eye som orsakats av bakterier eller virus, men det lutade åt en separat bakterieinfektion eftersom Sarahs ögon hade en del "crust", dessutom har flera kompisar haft just bakteriell Pink Eye den senaste veckan. Så hon fick antibiotika ögondroppar. Just de här dropparna kostar $110 för en liiiiten pytteflaska, och täcks INTE av försäkringen. Doktorn gav oss dock en kupong så vi inte behövde betala mer än $20, så det tackar vi för!

I morse var dock Sarah helt OK så hon gick till skolan. Jag misstänker att hon varit sjuk ett antal dagar men inte sagt nått, hon brukar sällan klaga om hon är sjuk. Dessutom är det väldigt tufft att missa för mycket av skolan här, man halkar lätt efter fort.

Själv så är jag fortfarande feberyr, men annars inte så farligt tycker jag. Lite förkyld bara Nu hoppas vi bara att Ken inte blir sjuk, eftersom han är som karlar är mest, han blir ju dödssjuk när han får nått! :-)

Nu ska jag försöka pallra mig ut i köket och laga tacogratäng och en sallad med avokado, tomat och rödlök. Det är ju lite svårt att beställa hem take out när man äter LCHF, det är hemlagat som gäller, fast man är trött och inte egentligen orkar...

Förresten den 1 november har jag blivit kallad till min Oath Ceremony, så då blir jag amerikansk medborgare "på riktigt! Vi ska vara uppklädda då,  de uppmuntrar en till att klä sig fint, speciellt eftersom jag ska ha en sk. juridisk ceremony pga. av namnbyte, och då håller man till i distrikträtten med domare och allt. Sarah ska vara ledig från skolan och följa med och så blir det fin lunch efteråt för att fira.

Namnändringen är nödvändig eftersom jag i Sverige heter Anna Katrin men kallas Katrin. I USA skulle jag då behöva heta Anna eftersom det räknas som förnamn om det står först, Katrin bara som mellannamn. Så efter namnändringen kommer jag officellt att heta Katrin Anna här i USA. Töntigt men alltså nödvändigt!

Nej, nu middag sedan de sista två avsnitten av första säsongen av Homeland. Kolla den serien om ni missat, jäkligt bra!

4 comments:

Victoria said...

Ojdå! Då skulle jag alltså också behöva namnbyte (jag heter faktiskt också Anna som första namn men kallar mig aldrig annat än Victoria) om vi bestämmer oss för att söka medborgarskap. Fast det skulle onekligen underlätta att förstanamnet blev Victoria för alla. Kry på dig! Kram//Vic

Anonymous said...

Hur blir det med rösträtten, hinner du blir klar med medborgarskap & registrering inför valet?

-Mari-

SweFloKeto said...

Nej, tiden har rdan gått ut för att få rösta i år, så det blir tyvärr inget med det...

Anonymous said...

Vad synd!
Det ser ju ut enl. vissa undersökningar som att Obama behöver din röst...

-Mari-