Saturday, March 2, 2013

Jag blir så less

Jag vet inte hur skolan tänker här eller vad. Jag fick precis ett brev där det står att Sarah har varit borta "unexcused" (dvs skolk) 10 dagar hittils under hela läsåret. Va? Hon har varit SJUK totalt tio dagar sedan i augusti, men det har vi alltid varit noga med att ringa in och anmäla som man ska, för annars räknas det som skolk, och skolk hamnar i det permanenta betyget. Så jag fattar inte vad de har fått det från, de måste ju ha gjort fel?

Och inte nog med det, eftersom vi har valt denna skola över den som hon egentligen tillhör så är vi nu under övervägande att de ska flytta tillbaka henne till hennes gamla skolan, pga för mycket skolk!

Jag får ju ont i hjärnan bara att tänka på allt det här! Gaaah!

Så nu måste jag boka möte med rektorn och prata om det här. Och sjuk får Sarag uppenbarligen inte vara, ska minsann skicka in henne med feber och snor rinnandes nästa gång hon blir sjuk. Fast då bli rman väl anmäld för barnmisshandel eller nått! Jävla Hitler-fasoner, känner mig så jävla illa till mods.

Fy fan.

Och helgen i övrigt verkar bara matcha i shittighet, så bravo, bravo... Tack så mycket, vem fan nu tyckte att jag skulle få ha en jävlig helg med en dos extra ångest ovanpå det.

Och inte känns det bättre nu heller när jag fick gnälla av mig. Suck.

3 comments:

Jenny said...

Kan det inte bara vara att skolan har missat att göra sjukfrånvaron "excused"? Och hur har det sett ut på tidigare report cards för Q1 och Q2? Verkar ju jätteskumt!! Jag skulle också bli skitarg, för är man sjuk ska det ju vara en giltig frånvaro, ÄVEN om de inte gillar att man är sjuk. Jag tyckte också att de var lite snipiga med att Sarah inte fick göra prov som de haft när hon varit sjuk, i efterskott, utan att de bara sänkte hennes betyg!?? Morr, så sur jag hade blivit! Hoppas det löser sig och att resten av helgen blir bättre! Kram!

Saltistjejen said...

Börjar med att skicka en kram! Fy vad surt och jag förstår att du blir både arg, ledsen och kanske framförallt besviken! Sådant är ju hur upprörande som helst! Jag kan ju inget om skolsystemen här i USA (än) men tycker ofta att det jag hör är ganska "hårt" och att det verkar vara väldigt oflexibelt och lite för mycket svart eller vitt. Att lyssna på föräldrarna och föra en DIALOG tycker jag ibland att man saknar.
Hoppas verkligen att det ordnar upp sig för Sarah! Det bara måste ju det!Annars känns det ju extremt konstigt.
Hoppas nu verkligen att helgen blir bättre trots allt!
Kram!

Anonymous said...

Tror också att de gjort fel. Dessa måste ju vara excused?
I vårt skoldistrikt här Florida måste jag skicka en lapp till skolan som jag skriver på att min dotter varit sjuk.
Men de är verkligen strikta här, hemskt att erkänna men har absolut gett henne Tylenol på morgonen för feber och skickat henne till skolan.
Förstår hur du känner, hoppas allt ordnar sig!