Tuesday, March 19, 2013

Tisdag

Igår och idag har jag varit så TRÖTT! Verkligen sömnig trött. Igår kan jag ju förstå det eftersom jag var uppe flera gånger under natten pga. diverse hundar och annat, men idag bör jag vara utvilad. Kanske vädret har något med det att göra? Det var bra grått och trist i morse, fast nu skiner ju solen och det är varmt och skönt.

Ja ja, man har väl sina trötta dagar ibland.

I helgen bokade vi in lite aktiviteter under kryssningen som vi ska på i juni. Första stoppet blir Haiti, där nöjer vi oss med en dag på stranden, kanske ett besök på en marknad och snorklande. Själva stället där kryssningsfartyget lägger till heter Labadee och är en halvö på Haitis norra sida. Området är avskärmat så att det ska vara så säkert som möjligt, eftersom Haiti kan vara ganska riskfyllt annars.

Royal Caribbean har ett avtal med Haitis stat så de hyr halvön och i sin tur ger jobb och möjlighet åt lokalbefolkningen att tjäna lite pengar på att sälja hantverk. Royal tar även med sig förnödenheter till befolkningen som ju drabbades hårt av en jordbävning för några år sedan.

På Jamaica har vi bokat in oss på en all-inklusive resort med vattenpark. Mest för att Sarah ska få ha det riktigt kul, men vi känner båda att det vore skönt att bara få slappa lite. Jamaica är inte direkt det säkraste stället att vandra runt på heller, så det känns skönt att ha transport till och från ett ställe där man kan slappna av. Resorten ligger i Montego Bay, ca 20 minuter från Falmouth där vårt skepp, the Allure of the Seas (världens största kryssningsfartyg) lägger till.

I Mexiko hamnar vi på ön Cozumel, och eftersom vi har varit där tidigare känns det inte så pressande att göra några rundturer och dylikt. Vi hade först tänkt oss en dag på Chankanaab National Marine Park, där vi skulle snorkla bland korallreven och ha det mysigt, men Ken ville gärna göra något mer, så nu har vi bokat in oss alla tre att simma med delfinerna också. The Dolphin Discovery ligger precis bredvid Chankanaab och är sammanlänkade.

Jag var först lite emot att simma med delfinerna eftersom jag tycker det är ganska hemskt med sådana här turistställen, men efter att ha läst på om det här stället känns det helt OK. De fokuserar mycket på att djuren ska ha det så bra som möjligt och det är ett välrenommerat ställe.

Så delfiner it is!

No comments: