Thursday, March 28, 2013

Nu blir det 4 dagars ledigt!

Jag har inte varit så aktiv de senaste veckorna. Tacka pollen för det! Jag har de senaste åren utvecklat en trevlig POLLENALLERGI! Urka alltså... Så jag får välja att antingen gå och lida (mest superkliande ögon) eller vara sömnig av allergimedicinen...

Jag har fanimig provat alla allergimediciner som finns nu, och det är tyvärr bara Benadryl och Zyrtec som biter. Claritin hade varit najs, eftersom man inte blir sömnig av den, men NEJ.

Benadryl är en old-school antihistamin, och man sover gott på den. Zyrtec är en andra generationens antihistamin, och den stannar i kroppen 24 timmar. Ett helt dygn utan kliande ögon, najs! Tyvärr blir jag supertrött dagen efter jag tar Zyrtec, så...

Ekpollen verkar dockvara i sista rycket nu, så jag hoppas det snart är över. Meh, liksom. Inget kul alls.

Så energinivån har varit väldigt lååååg. Gym? Glöm det! Jag har varit glad om jag kunnat dra mig runt kvarteret med hundarna! Så förutom att jag har allergiproblem så har jag dessutom dåligt samvete!

Men men. Skiter väl i det. Snart är det över och livet kan gå tillbaka till vad det var innan The Pollen drog in i stan...

Nu ska jag njuta av fredag-söndag utan lågkolhydratskost. Njuta av god påskmat på söndag och mumsa lite gott bröd! ;-) Fuska bör man, annars dör man (kanske).

Har gått ner lite över 8 kilo sedan 1 januari, så det känns ju bra, även om nu viktnedgång inte är mitt mål. Jag är bara glad över att slippa svullna leder. Jag har fortfarande stora problem med en svullen tumme (basen av tummen) på högerhanden, vilket ställer till det en hel del i gymmet. Men annars mår jag prima.

Mamma (mormor) fick komma hem från lassaretten i förrgår, men hon är fortfarande ganska dålig med feber och ingen ork. Men hon fick dock ge sig, så nu kommer hemhjälpen till henne och fixar. Och släkten köper hem mat som de kan värma åt henne. Med ordentlig vila är hon förhoppningsvis på benen snart.

Min kusin Christian är nu stolt pappa till ett tredje barn! Grattis till honom och hans familj! :-)

Sarah har anammat mitt tips om att försöka utöka sin sociala inre cirkel lite, och på lördag har hon en playdate hemma hos en ny kompis som hon träffat i skolan. Najs!

Imorgon ska de komma och orkaninspektera vårt hus, eftersom vi ska byta försäkringsbolag för vår hemförsäkring, och de vill ha en ny inspektion. Om man gör en sådan inspektion som bekräftar att man vidtagit åtgärder mot eventuell orkan (i vårt fall extra starkt tak, speciella lås över garagedörren och orkanluckor) så kan man få rejäl rabatt på hemförsäkringen. Och det vill vi ju gärna få!

När han har varit här på morgonen ska vi åka till ett ställe som heter Gt Bray Park Aquatic Center och boka poolområdet för Sarahs födelsedagsfest i maj. Poolparty blir det alltså! Vi hyr en stor 50 meterspool och får tillgång till hopp-/dykpool och tre vattenrutschkanor, livvakt, plus paviljong under tak med picknickbord, kyl/frys och annat. Kan nog bli en trevlig eftermiddag!

Bild på den stora poolen vid GT Bray Park

Efter det blir det en tur till Tampa. Först till ett stort mall (galleria) i Brandon. Ska bla. använda ett presentkort för att hämta ut en ny parfym på Sephora, sedan blir det en sväng till IKEA.

Nu ska jag hoppa i duschen och sedan ha en torsdag som känns som fredag! :-)

PS Vi hade en väldigt lyckad Påskfest med Scouterna, och om någon vill se kort därifrån kan ni kolla in vår trupps blogg, där vi lägger upp bilder på de flesta aktiviteter vi gör: Girl Scout Troop 702's Blog.

Glad Påsk alla där ute!

3 comments:

Mrs Clapper said...

Har du testat Nasaleze? Jag använder det som kompliment till tabletterna och det har gjort att jag kunnat sluta med kortisonsprutorna under pollensäsongen. Det är ett cellulosapulver som man sprutar upp som en nässpray, det lägger sig som en skyddande hinna och gör att kroppen inte tar upp pollena utan de fastnar in den hinnan. Eftersom inte kroppen tar upp det kan man inte heller överdosera så det är bara att spraya på, och det är helt naturligt också.
Ett annat tips de haft i tidningarna här är att sluta med produkter med citric acid då den ofta tillverkas av mögel och inte citron. När man började använda det på 60-talet i Sverige så exploderade pollenallergin så de har sett ett samband där emellan.
Hoppas att det lättar snart, man blir verkligen manglad av pollenallergi!

SweFloKeto said...

Jag har tur som bara får kli i ögonen, men vet inte om det funkar med Nasaleze då?

Mrs Clapper said...

Jag vet faktiskt inte! Jag får både ögon och luftvägar och kan tänka att du får ju pollen i ögonen ändå i så fall så det hjälper kanske inte så mycket på just det symptomet.