Monday, April 5, 2010

Ägg, ägg och flera ägg!

Sarah fick reda på att de skulle ha påskäggjakt inne i "vår" mataffär Publix på lördagsmorgonen. Innan affären öppnade. Alltså klockan 6 på morgonen!

Hon ville hemskt gärna gå. Jag ville hemskt gärna inte gå. Så pappa fick gå upp 5:40 och åka iväg på det. Det var ca 20 barn som orkat upp tidigt, och de plockade ägg över hela affären som bara den.

Sarah fick bara tag på 5 ägg... men hon fick tag på ett guldägg, och det gav henne första pris i deras tävling, så hon fick stolt med sig hem en påsk-korg fylld med saker och godis, bla en fotboll! Så hon var mycket nöjd.

Sedan vid 9 var det dags för den STORA påskäggsjakten som vi nu har varit med på 4 år i rad. Den går av stapeln i GT Bray Park och sponsras av kommunen. 80 000 ägg! Allt är indelat enligt åldersgrupper så att alla har chans att plocka ägg.

Förra året var et första gången hon var i en åldersgrupp där föräldrarna inte får vara med på fältet, och vi hade lite svårt att hitta henne efteråt, lite läskigt. I år visste vi precis vart hon skulle komma ut så vi bestämmde ett träd där vi skulle samlas. Jag och Ken gick runt och letade efter henne, men hon stod såklart och väntade vid vårt träd, duktig som hon är!

Här står Sarah och jag, redo för Påskharen som snart är på intågande

Fast man nästan är 7 är det bra att sitta på pappas axlar så man kan se bättre

Och här är han, Påskharen! Som vanligt fick han hjälp av Conquistadorerna och skönhetesdrottningarna från Desoto Heritage Festival att ta sig till Påskäggsjakten...

Här är fältet där Sarahs åldersgrupp ska släppas lösOch här springer de ut för att försöka plocka så många ägg som möjligt! En del ägg har dessutom vinstbiljetter som man kan lösa in mot större priser. Majoriteten av äggen har dock bara en godis i varje.

Och ägg i massor fick hon!

Efter lunch var det dags för ännu en äggjakt! Vi hade blivit inbjudna genom skolan att vara med på en kyrkoförsamlings äggjakt. De är ju ute efter att locka till sig fler församlingsmedlemmar, och jag är inte troende, men för ett sådant här jippo fick det väl gå. Det var riktigt trevligt, fin stämning.

Det var bara Sarah och jag eftersom Ken var tvungen att återvända till sina deklarationer, men vi åt grillat och Sarah hoppade i hopptorn och lite annat.

De tryckte in en hel del religiöst mellan dragningar av priser och annat. Lite töntigt blev det när ett gäng äldre damer utklädda till clowner gjorde en sketch om att man inte får stjäla och hur man genom jesus får förlåtelse. (Halleluja!)

Pastorn ledde alla i bön och det var sådär riktigt krystat amerikanskt när folk har händerna i luften och nästan skriker. Inte alls min grej... Men faschinerande att vara med och se liksom.

Sarah undrade försiktigt när själva äggjakten skulle börja, hon frågade mig vad folk gör i en kyrka och jag förklarade att en del människor tror på Gud och känner sig nära Gud när de är i kyrkan, de pratar med honom och ber och sjunger.

Hon funderade ett tag och viskade till mig att hon nog inte riktigt tror på Gud, för hur förklarade man då dinosaurierna och att människan kom från aporna? Och alla fossilerna dårå?

Ja, jisses, jag måste verkligen ha gjort intryck på henne! Jag har aldrig pratat ner religion, bara sakligt framställt vad det är och vad det innebär. Hennes farmor som är trogen Baptist kommer väl att få slag antar jag! (*Himlar med ögonen*).

Här är Sarah redo för dagens 3:e äggjakt!

Och titta vad som kommit efter en vecka med riktigt fint väder, ett band med söta fräknar över näsan!

I söndags var det dags för påskbrunch på en restaurang i närheten av Kens firma som heter Polo Grill. Det var helt klart en av de bättre brunch-buffeerna jag någonsin ätit, så mycket gott!

Efteråt körde vi runt och kollade lite huskvarter. Det där huset jag var så intresserad såldes förra veckan, och just nu finns det inga hus alls som jag gillar på marknaden.

Som det är nu är det bara två subdivisions, eller bostadsområden vi kan tänka oss att bo i. Det är baserat på många aspekter såsom skolor de tillhör bla.

Hoppas att ni alla hade en trevlig Påskhelg!


3 comments:

Desiree said...

Oj det var många påskäggsjakter vill jag lova. Imponerande att se hela det där fältet med 80000 ägg. Jag undrade just om dessa småägg var fyllda men det är alltså bara någon enstaka godis i dem. De är ju inte så stora så det får ju inte plats så mycket i dem. Kul att hon fick tag på ett guldägg på Publix och kammade hem storvinsten. Paraden med den stora påskharen såg härlig ut. Nog har ni firat påsk ordentligt vill jag lova.

Synd att det där huset du gillade så mycket blev sålt. Jag tycker det är otroligt att det ändå säljs så mycket hus. Här känns det som om det är helt annorlunda och husen ligger kvar länge länge. Det tog ju oss hela 14 månader att sälja vårat och då är inte det så långt tid ändå för det finns riktigt fina hus här som legat ute längre än så fast de reducerat priset kraftigt. Vi känner oss jättelyckliga att vi lyckades få huset sålt och inte blev helt barskrapade även om vi gjorde en rejäl förlust. Men jag hoppas att det dyker upp fler hus som du fastnar för.

Kram

Mrs Clapper said...

Oj vilken kul idé! Ser jättehärligt ut med alla äggen så! (Man blir sugen själv! :)

Anonymous said...

Bra jagat av Sarah. Och du kommer säkert att fånga ett riktigt fint hus när ni är redo och det dyker upp på markaden...
Själv så är ma ntillbaka på jobbet efter en påskhelg som spenderades emr eller mindre på soffan då jag är förkyld. Men ekonomiskt sett är det det ju bättre än att vara borta från jobbet...
Jag har förhoppningar på att ta mig över atlanten igen nästa år och då hoppas jag att det blir att jag får hälsa på er i ett "nytt" hus.
kram
-Mari-