Monday, April 19, 2010

Härlig helg

Efter en sådan där super duper dålig vecka var det skönt med en avslappnand eoch riktigt trevlig och rolig helg!

Vi har beslutat oss för att skriva ett brev och försöka "settle" med en mycket lägre summa. Vi tittade på vad bilden skulle ha kostat om jag köpte den, och det var definitivt inte så mycket som $8000. Jag är dock redigt förbannad på att folk kan lura en så som de lura mig. De hade tom finstilt text som sa att all grafik var deras, och att den endast fick användas för webbsidan man skapade och bla bla. Så det var absolut ingen anledning för mig att tro att de faktiskt snott den där bilden från någon annan och gjort om den (för den ser inte alls ut som originalet).

Hur skyddar man sig mot sådant? Av vad jag har förstått ska man hålla sig borta från alla bilder på nätet, tom sådana som man köper på CD, ni vet med en höl drös bilder, är inte att lita på. De har ofta snodda bilder.

Så antingen får man väl lita på sin egen talang (som jag inte har) eller göra som Kens företag och anlita en mycket dyr grafisk konstnär direkt som designar och skapar ens egen grafik.

Jag tycker det här är en jävligt jobbig situation, men som med sjukdomssidan av mitt liv tänker jag inte låta det hänga som ett mörkt moln över huvudet. Det är vad det är, vi gör vad vi måste för att hantera situationen. Om man liksom då flipprar ur vinne rman ju inget extra från det, tvärtom. Min filosofi är att alltid vara positiv. Jag tror det ge rett helt klart rikare liv, och det har absolut hjälpt mig genom många jobbiga sjukdomsår...

Nu till något roligare; vår trevliga helg!

I lördags jobbade Ken hemifrån, och det var riktigt konstigt att ha honom hemma! Jag och Sarah var fortfarande lite förkylda, så vi lade mest pussel (vår nya hobby, skitbra för min slöa hjärna!). Sedan på eftermiddagen efter att Ken hade klippts gräset åkta vi till våra kompisar för lite mysig grillning. Vi satt ute hela eftermiddagen och kvällen, helt perfekt väder! Helt plötsligt tittade vi på klockan och 5 timmar hade gått! Oj så tiden går när man har trevligt!

I söndags morse var det en tidig morgon och vi körde de 1½ timmarna till Orlando och Epcot. Epcot är inte direkt den roligaste av Disney-parkerna, men nu när vi har de här Florida-medlemskapen tyckte vi att vi skulle kolla in ddet igen. Sist vi var där var Sarah så liten så vi kunde inte riktigt åka några av åkturerna, men NU hade vi jätteroligt!

Det regnade hela dagen igår, men det visste vi ju att det skulle göra, så vi kom förberedda med regnjackor. Dessutom känns det inte riktigt lika fullt när det regnar, folk håller sig hemma då. Det var inte så farligt faktiskt, det kom någr astörtskurar, men då höll vi oss inne i en av affärerna i "Norge", en av de paviljonger där de visar upp olika länder. Det hade ju varit ännu roligare om det var Sverige, men det gick bra det med. Det finns ju värre ting än att vara inregnand i en affär full med godis, både norskt och svenskt.... Och hade det tagit riktigt lång tid så sålde de tom Viking-vodka, ha ha!

9 timmar tillbringade vi på Epcot, så mycket motion fick vi. Jag känne rmig oerhört stel i alal leder idag. Sarah var helt slut imorse, och hon hostar och låter allmänt förkyld som bara den, så jag lät henne stanna hemma, även om hon inte ha någon feber. När hon vaknade kraxade hon: "Vatten, kan nån ge mig vatten", hon lät inte så kul alls. Men kul var det.

Vi får se vad som händer med hela den här copyright-historien, men det blir vad det blir. Jag ska försöka att inte låta mig påverkas för mycket. I fredags kunde jag nog ha behovt lite lugnande medel elle rnått, men samtidigt är liksom livet för kort för att haka upp sig på sådant här. Jag känner att det är lite orättvist eftersom jag inte tycker att jag har gjort något fel, men å andra sidan är ju lagen tydligen såhär. So I will deal with it.

I lördags eftermiddag (!) fick jag tillslut min dator tillbaka. En hel vecka utan min dator. Det kändes som en amputering liksom, inte alls kul! Nu har jag ett stort jobb framför mig att fixa till den som den ska vara med alla program, men alla mina filer och foton är tillbaka där de ska vara. Jag har problem med att få igång mitt email-program, men hoppas att det ordnar sig när jag får tag på företaget som kan fixa det åt mig. Dessutom har jag nu en större hårddisk, dubbelt så mycket RAM som tidigare och ett nytt grafikkort.

De gav mig rabatt eftersom det tog så lång tid att fixa, även om det inte var deras fel. Men $433 plus nästan $100 för grafikkortet. Yikes. Forhoppningsvis håller sig datorn nu i topptrim i flera år till...

Hoppas att ni alla får en stressfri, trevlig och härlig vecka!

3 comments:

Desiree said...

Toppen att du äntligen har fått din dator tillbaka. Hoppas att den här veckan blir betydligt bättre för dig än förra. Sådan otur med den där copyright historian och bilden. Usch ja hoppas att det löser sig och att du slipper betala så mycket. Så mycket borde du inte behöva betala som 8000.
Därmot låter en dag på Epcot dessto roligare och trevligare. Jag har varit där men det var ett bra tag sedan sist. Jag måste säga att jag verklgien gillade Epcot. Tyckte det var en cool och annorlunda jämfört med de andra klassiska Disney Parkerna.
Fortsätter att hålla tummarna för att det löser sig på ok sätt med bilden och betalningen.
Kramis

Marianne said...

Hoppas att den här vecka blir MYCKET bättre än förra.

Jag funderar på om jag har någon kompis som kan göra någon liten logga åt dig för inga eller mycket få pengar, om jag kommer på någonting så hojtar jag till. Finns det ingen av bloggerskorna som kan ställa upp? Själv är jag inte bra på det där. Fast om du hittar något i ett av mina foton att skära ut så får du gärna använda det, det är i så fall gratis och det kan jag skicka pappersbrev på så att du har.

Stora kramar!

S w e F l o said...

Marianne, tack, men bilden i fråga var bara en liten glob som knappt syntes på en av mitt företags sidor, annars har jag inga bilder eller loggor eller så. Jag ska nog göra om alltihopa, jag har en moster som designar hemsidor, så jag kan alltid anlita henne! Några fler webbmallar blir det INTE!