Tuesday, April 27, 2010

Clean

One of the things I don't like about Florida is that most parts of the year, I sweat like a pig when I spend any length of time outside.

That is just a fact. High heat and high humidity equals sweat. Lots of sweat.

Since I have pretty dry skin, especially now with no colon (where almost all water uptake normally takes place), I try not to shower more than once a day.

Plus, who has the time or energy for two showers? It is after all these years clear to me that the best thing is to shower at night (so you don't have to go outside with newly applied lotion on your skin that will make you sweat even more...)

A shower in the late afternoon, after all errands and outings are done and over with is great. Then I can enjoy a fresh feeling all night. And since I haven't been sweating it up, I can just wash up and fix my face and get some deodorant on in the mornings.

Except if I have an appointment that require a little closer human interaction indoors, then a morning shower is on the schedule.

I have, however, discovered a trick that will extend that fresh, newly showered feeling, even if it is merely an illusion of sort... The fragrance CLEAN. A brilliant idea: a perfume that smells... clean.

I am particularly fond of the one named Warm Cotton. I swear, it smells just like fresh laundry coming out of the drier. Fresh and light. Not like you are wearing a perfume, more like a whiff of I-just-stepped-out-of-the-shower scent.

The CLEAN brand have other perfumes that are also great, all with the same idea, to make you smell clean. With names like Shower Fresh and Fresh Laundry. I prefer my Warm Cotton though, just my type of smell.

So after I got home this afternoon, dripping with sweat after all my errands, running around outside in the heat, I still could smell the crisp, clean smell from my neck and wrists.

Perfect if you don't like traditional perfumes as well, and THE perfect daytime scent for sure. Love it!

12 comments:

Saltistjejen said...

Wow! DEN har jag aldrig hört talas om! Men ska kolla lite. jag gillar ofta inte starka dofter alls och använder sällan parfymer alls. men kanske denna vore något för mig då? :-)

S w e F l o said...

Jag fick ett gratisprov på den, hade aldrig provat annars. Bara så himla fräsch! Jag var i affären idag för att köpa mer, och passade på att lukta på de andra, en som hette nått med Outdoor Shower var god med, men den här vet jag ju att den luktar gott på så det fick bli den. Annars är det ganska svårt att välja åarfym bara från att lukta på en flaska, så jag var glad att jag hade den där provflaskan som räckte ett par veckor. Det är Eue de Parfume, så det är oerhört drygt. Lukar sådär gott som när tvätten fortfarande är varm. Inte som om man har parfym på sig, bara fräscht. Du får prova så får du se vad jag menar! Jag är helt kär i den faktiskt, ha ha!!!

Victoria said...

Oooh, superbra tips! Jag håller med, här svettas man ju bara man går ut och kollar bravlådan! Finns den som deo?

S w e F l o said...

Här är hemsidan: www.cleanperfume.com

Victoria, det verkar inte som de har deo, men i affären jag var på hade de schampo, duschkräm, lotion och rumspray bla. Jag köpte min på Ulta, och den finns på Sephora med.

S w e F l o said...

Tips, efter att ha sniffat om det är något för er, köp på eBay! Normalpris är $38 för en liten flaska, inte mer än halva det priset på eBay såg jag. Fast jag ville dit och sniffa, och så had ejag ingen lust att vara utan, verkligen en av de få dofter som har fått mig att verkligen reagera såhär positivt! Man doftar verkligen rent och fräscht.

Petra H said...

Suck, been there kan man verkligen säga!! Det var verkligen det som jag tyckte var jobbigast med att bo i Puerto RIco och du ska veta hur jag njuuuter att gå i rask takt i Bryssel och inte komma fram som en våt trasa!! Att mina läppar, händer, armar och ben är mycket torrare än i Karibien är smällar man får ta ;-)
Låter som en härlig parfym, så skulle jag gärna lukta!
Kram

Desiree said...

Åh Clean är ju världsberömd. Det är ju en jättefin och klassisk doft. Dyrare än de flesta andra perfymer men värt sitt pris. Den är jättefin och det finns som sagt flera olika dofter.
Ah det där med fukten och hettan som får svettet att rinna känner igen. Ni har ju ännu mer sådant klimat men här är det så på sommaren. Jag får allt dusch flera gånger då. Eftersom jag tränar en del också så kan det ibland bli 3 duschar om dagen. Men doften Clean är helt underbar.
KRam

Marianne said...

Å men vad bra! Den skulle jag också ha användning för! Ska kolla om den finns här eller kanske på någon tax-free.

Kom att tänka på det nu när min torra-hälar-säsong börjar (min är ju tvärtom mot din), hur gick det, funkade fotkrämen? Blev du hjälpt? Mina hälar älskar den där krämen.

Kram!

S w e F l o said...

Marianne, den där hälbalsmaet var bara så bra! Jag är helt övertygad om att det var det som fick bukt med sprickorna till slut! Verkligen tusen tack för det! Säg bara till om du vill att jag ska skicka en flaska med Clean, det gör jag gärna!!!

Annelie said...

Hejsan!
Vilket bra tips. Här i MA kan sommrarna bli hemskt fuktiga och äckliga. Känner igen känslan.
I 15 år har jag använt CKOne för dess fräsha doft, och har i ärlighetens namn haft svårt att hitta något annat som doftar fräsht. Den här måste jag pröva!

Ha en bra dag!

Annelie

Marianne said...

Vad glad jag blir att krämen hjälpte! Jag ska försöka köpa på mig så att jag har och kan skicka mer när din burk tar slut!

Kram!

S w e F l o said...

Som tur är är den väldigt dryg, så det är toppen. En liten smula räcker långa vägar! Ha en bra dag!