Thursday, April 8, 2010

Woohoo!

Nog för att den där agenturen som jag gjorde det där stora jobbet för var strulig, men jag får ge dem en guldstjärna ändå:

jag fick just en check i posten för hela beloppet! Nu ska här betalas studielån och annat så det ryker om det...

Vi väntar fortfarande på info så att Ken kan göra förberedande arbete för det där konsultjobbet i Kalifornien. Tur är väl det, eftersom han har det så stressigt med mycket jobb just nu...

Fast det had eju varit bra att veta läget så vi kan boka flygbiljetter. I värsta fall tror jag nog att vi hellre skjuter på den resan, om det går, tills Sarah precis har slutat skolan för terminen, typ i början på juni. Det blir nog mindre stressigt.

Läskigt att ha en pappersbit som är värd så mycket pengar i handen. Får se till att jag inte spille rmitt iste på checken innan jag hinner sätta in den på banken! (Amerikat är väldigt efter när det gäller bankaffärer tyvärr... Checkar används mycket flitigt här!)

2 comments:

Malin said...

Härligt att pengarna kommit in!
Det där med checkar tycker jag verkar så konstigt. När jag skulle betala del av barnens terminsavgift på skolan så frågade jag vart jag skulle föra över pengarna, men de frågade om jag inte kunde betala med en check istället. När jag sa att vi inte använder det i Sverige tittade de konstigt på mig :) Då sa de att kontanter fungerar bra också... Det handlade om ganska mkt pengar så att det kändes inte så bra men kontanter fick det bli!

Anonymous said...

hahaha, ja det är verkligen skillnad. Om jag lånar låt säga en 50-lapp av en kompis av någon anledning så sätter jag alltid över den summan direkt när man kommer hem via internetbanken.
Och skulle det lånas någon större summa eller betalas någon större summa till något/någon så är det överföring via internet som gäller. Tror inte bankerna i Sverige ens har kvar checkkonton? Det är definitivt inget som tas upp om man skulle gå in på en bank och skulle vilja öppna ett nytt konto.
Checkhäfte/konto har jag aldrig haft och kontanter har jag bara om jag vet att jag måste ha det till något speciellt....
I någon morgontidning nu i veckan så stod det att man ska testa att betala lunch mm via mobilen (skulle testas i uppsala)... Vet inte säkert hur det skulle fungera men smidigare än att springa runt med en massa checkar i väskan... Plånbokens tid är väl snart förbi...
-Mari-