Tuesday, May 25, 2010

Itsy bitsy spider

We have a lot of brown widow spiders around our house. A lot. Another venomous spider we do see here occasionally is the brown recluse spider. So far they have not bothered us, and I try to remove the eggs sacs whenever I see them since one egg sac can hold as many as 500 baby spiders.

I think since I started going after the egg sacs I have seen a significant decrease in new egg sacs around the outside of the house.

Why so paranoid? Well, ask this woman if she is going to take spiders lightly after she got bit by a brown recluse: Spider Bite Story. I am not scared of spiders, but I get chills thinking about this...

At least we haven't found any brown recluse inside our house so far, but plenty of the brown widow (usually dead once since they are kind of shy)...

2 comments:

Jenny said...

Brown recluse är verkligen skitäckliga spindlar! Och luriga också, sägs det, eftersom de gärna lägger sig och lurar i skor etc... Hu! Var hittar du äggen, och hur ser de ut??? Jag trodde att det var honorna som bar omkring på äggen? Det gör i alla fall wolf spiders, som vi har MASSOR av (ofarliga, men om man får ett bett kliar det som bara den) - Där har vi fått rådet att om man slår ihjäl en, så ska man slå med ngt fyrkantigt, så att man täcker ett större område än bara själva spindeln, eftersom när honan spricker/mosas så kan det komma ut en hel armé av små spindelbäbisar (det har faktiskt hänt oss också, blä!)... Usch, jag gillar verkligen inte spindlar! Brown widow tror jag inte att vi har, däremot black widows lär finnas. Men som du säger, de är skygga tack och lov. Kram!

S w e F l o said...

Wolf spiders! Hu har hört om dem... Brown widows har en väldigt speciell äggsäck som ser ut som en ljusgul sandspur, en liten rund cirkel med små taggar. De är den enda spindeln som har en sådan äggsäck och det var så jag upptäckte att det kryllade av dem runt vårt hus... Efter att vi bott här 2½ år! Vi hade en som bodde i brevlådan och jag brukade masa undan den med handen (eftersom jag är snäll och inte dödar spindlar). Men så fick jag då reda på hur farlig den är och då gick jag på mördarjakt. Hittade en död i Sarahs rum förra veckan... Men som tur var gillar brown widow att vara utomhus mest, om man nu inte räknar med vårat garage. Men som sagt, ser inte äggsäckarna numera, så jag måste ha gjort ett bra jobb (eller så har de blivit lömskare och bättre på att gömma sina äggsäckar...)