Wednesday, May 5, 2010

Tankar

Vi har diskuterat fram och tillbaka hela morgonen om det här med husköp.

Vi har ju absolut ingen panik med att flytta alls. Det handlar ju mest om vill, inte alls måste.

Indikeringarna är starka att det skulle vara mer förmånligt för oss att vänta till i alla fall slutet på året att köpa ett hus. Då hinner vi betala av lite saker och dessutom spara lite mer kontanter till en större handpenning.

Vi får se hur det blir, men nu när vi har pratat ihop oss kanske vi bromsar oss lite. Det är ju ingen panik. Ja jisses, detta är verkligen upp och ner, fram och tillbaka! :-)

4 comments:

Desiree said...

Ni kan ju alltid hålla möjligheten öppen och se vad som dyker upp. KOmmer det ett hus som ni båda gillar mycket och som verkar ha ett bra pris så kanske ni kan slå till innan slutet på året annars vänta. Ni kan iallfall kolla vidre i lugn och ro och ta eran tid på er att hitta The House för just er.
Det är ju ett stort köp så det gäller ju att vara säker på sin sak.
Kram och lycka till med fortsatt husletande.

Petra H said...

Åh, jag förstår er. När man väl har bestämt sig vill man ju att det ska hända NU och inte senare... men visst, har man inte bråttom kan man ju faktiskt vinna på att ha "is i magen" (min fars favorituttryck) och vänta tills man verkligen hittar drömboendet.
Vi har lagt ett bud på ett jättegulligt hus IDAG! Det är inte drömhuset eftersom det är liten trädgård och ingen parkering (inte ovanligt i Bryssel) men priset var 100 000 EUR lägre än andra hus i samma område och med de pengarna kan man göra mycket... Vi får se om budet accepteras, vi har ju lite mer brådis eftersom vi inte har boende efter juli-augusti men samtidigt vill vi ju inte köpa bara för köpandets skull (vi kan ju alltid hyra några månader).
Kram

S w e F l o said...

Verkligen spänannde Petra! Vi könner liksom att ska vi flytat ska det vara till ett drömhus, inet bara ett hus för att man vill flytta liksom...

Marianne said...

Det låter klokt. Hur trist det än är att vänta kan det ju vara bättre att göra det ibland. Jag vet hur det känns, jag vill alltid att allt ska ske NU när något väl är bestämt, men, så blir det inte jämt.

Vi har börjat smygtitta efter någonting i Sverige, men det är ju så svårt när man inte vet var och när. Och dyrt är det!

Kram!