Monday, June 13, 2011

Djur

Glömde berätta om Bob förra veckan. En kväll var han så där illamående och ville bara äta gräs (läs mina plantor) och spy. Vi hade inte gett honom nått som skulle kunna ha gjort honom sjuk (han ska ju inte äta fett), men vi tänkte att han måste ha snott nån mat eller så. Vi lät honom hållas över natten och vaknade med några små spyhögar, inget märkvärdigt. Det kan ta ett par dagar innan han kommer ur ett sådant där illamående.

Så vi var iväg under dagen som vanligt. Och när jag kommer hem hittar jag detta i en hög:


Detta är ett helt plastskydd från ett 2-pack med frukostflingor!!! (Prislappen hade han ätit med...)

Varför han åt detta, det var ju inget spillt på det, det var ju inget speciellt, och han är ju normalt inte SÅ korkad! Han kunde ju ha DÖTT! Tänk vilken tur att det kom upp och inte fastnade i tarmen! Med hans historia kunde det ha tagit ett tag innan vi tagit honom till veterinären eftersom han ju har problem med sin pancreas... Ja jag säger då det!


Och man har ju hört att katter tycker om att "leka" med möss, och det verkar ju vår katt ha annammat, fast hon leker helst med "svansen" på min datormus och gör det lite svårt att jobba... :-)Om ni undrar är det där en gammal badrumsmatta under skrivbordet, Bob gillar att sova där... Vadå? Jag har TRE hundsängar? Man behöver ju variation, man...

1 comment:

Saltistjejen said...

Vår Lipton äter alltid plast! Numera försöker vi ta undan alla plastpåsar eller annat som kan ligga framme. även frukt eller bröd som legat i köket på en bänk i påsar måste stoppas undan. han äter och kräks. Undrar om han använder plasten som "kattgräs"?
Men det är verkligen inte bra för dem så vi försöker att vara duktiga med detta nu.
Att sova på MÅNGA ställen är väl en självklarhet haha! Så fort vi har en väska framme så är det alltid ngn katt som lägger sig på den. Likaså om ngt klädesplagg råkat hamna på golvet eller så, då är det genast en ny säng.... ;-)
Kram!