Thursday, October 13, 2011

Drama-uppdatering

Ni som var med för ett år sådan kommer ju ihåg allt drama som pågick i och med att vi försökte hjälpa Kens dotter. Sedan dess har de endast haft kontakt via SMS och det endast pga av att vi betalar för hennes mobilabonnemang...

Hon har lyckats ställa till med en hel del på ett år. Maken till omogen människa tror jag nog aldrig att jag har kommit i kontakt med. Och hon har fyllt 21 år nu!

Hon lyckades åka fast för något som heter "wrongful entrustment". Hon hade lånat ut sin bil till killen (hon satt bredvid). Han har inget körkort, och han åkte fast för att DUI - "driving under the influence". Och då gjorde hon sig skyldig till "wrongful entrustment" genom att ha lånat ut bilen fast hon visste att han inte hade körkort och att han var hög... Suck ja. Hennes fall går upp i rätten nu imorgon.

Annars hör vi bara av henne när hon behöver pengar. Då plötsligt smörar hon för Ken som bara den, men tur nog ser han igenom detta ganska lätt. Hon har lyckats ha sönder mobilen två gånger, men fick då ut en ny varje gång på garantin.

Nu har hon totalt tappat bort mobilen... Detta är vårt enda sätt att kommunicera, så det får bli en ny mobil och SIM-kort. Men hon får banne mig vänta tills i jul, hon har fixat en temporär kontantmobil tills dess.

Kens syster hade tydligen blivit kompis med dotterns förra chef på Facebook, och hon talade om att killen var ett jävla svin. Hon försökte gå ifrån honom, då hade han knivhuggit sig själv rikrtigt illa framför henne och sagt att han ska begå självmord om hon lämnar honom!

Han lever i princip på henne, hon har i alla fall två jobb...

Ken och jag inser att hoppet nog är ute för henne. Hon är den hon är, skadan är redan skedd. Vilket stressigt liv att leva! Och inte vill hon ta tag i det rep som vi erbjudit henne, att fixa lägenhet och betala för högskolan. Utan killen. Nej, smart kan man inte säga att hon är. Som Ken sa, Sarah, som bara är 8, är flera hundra gånger mer pålitlig och ansvarsfull än vad systern är... Antar att droger spelar en stor roll här. Riktigt sorgligt är vad det är!

4 comments:

Saltistjejen said...

Å så tragiskt. Jag hoppades ju någonstans att det skulle bli bättre. Men som du beskriver det låter det som om hon inte kmomer kunna ändra sitt liv utan mer drastiska förändringar runtomrking henne som mer eller mindre tvingar henne till förändring. Och sådan går ofta inte när de är vuxna. Då måste motivationen komma inifrån. Måste kännas urjobbigt för Ken även om det absolut inte är "hans fel" eller så. Men det är inte lätt att se någon "förgöra sig själv" och särskilt inte när man vet att det är ens barn. Även om de aldrig haft den relationen tidigare så det ju inte alls är samma känslomässiga band som till er Sarah. DÅ hade det ju varit hundratusen gånger värre. Ni vet iallafall att ni har försökt, och fortfarande gör det. Även om den trösten kanske är liten.
Kram!!

Victoria said...

Det är verkligen tråkigt att hon inte verkar förstå att ni vill hjälpa henne! Det verkar vara en riktig negativ spiral som hon inte kan komma ur.
Kram//vic

Matildas fikarum said...

Hur gammal var hon när hon började med droger? Det sägs ju att drogmissbruk gör att man stannar i utvecklingen. Det låter som om hon beter sig som en omogen och romantiskt naiv fjortonåring, ungefär.

Mrs Clapper said...

Usch ja sorgligt är verkligen rätta ordet :( man får önska att hon "vaknar upp" någon dag innan det är för sent. Kram!