Monday, March 26, 2012

Härlig helg

I fredags fick jag en ny garagedörröppnare. Vilket tekniskt under! Den där garagedörrsöpnare gör i princip allt förutom att ta ut soporna. Väldigt hi-tech!

Igår fag fick hem en skitig, lerig och väldigt nöjd unge från att ha tältat över helgen. Dessutom var hon redan utfodrad, så det var bara att kasta henne i badkaret och packningen i tvättmaskinen!

De hade haft tur, alla tjejerna somnade runt midnatt och vid halv ett öppnade sig himlen och det vräkte ner i flera timmar, åskade och blixtrade som bara den. Men ingen blev blöt inne i tälten, och när de vaknade var det bara lite blött ute!

Sarah tyckte det var så intressant allt de fick lära sig, och hon har dessutom blivit "Junior Park Ranger" efter att ha fått gå en "kurs" inne i nationalparken med en Park Ranger. Mäkta stolt var hon!

Själv så gick jag på bio i lördags och såg Hungerspelen. Tyckte den var bra, men saknade dock en hel del nyanser från boken, men så är det väl nästan alltid när man har läst en bok och sedan ser den på film? Rekommenderas i alla fall, men läs boken först om ni inte har det. Jag lovar, det är en SUPERBRA trilogi!

Annars jobbade jag en hel del i lördags, och i går var det tvätt på längden och tvären som gällde. Hade dock tid att baka en citronkaka på LCHF-vis och slänga ihop en gudomligt god fisk- och räksoppa med asiatiska smaker. Kunde använda pepparfrukter och örter från egen odling, vilket kändes extra kul.

Idag har jag jobbat i vanlig ordning, och ska snart ta ut hundarna innan jag startar nästa arbetsprojekt, vilket är ett flerdagarsprojekt.

Tänk att det snart är Påsk! På lördag ska Sarah med Girl Scouts till ett ålderdomshem där de ska ha teparty med egenhändigt bakade kakor, och de ska umgås och leka lite lekar med de boende där. Sedan blir det snabbt hem för en halvtimme efter det kommer våra kompisar hem till oss på middag. Kanske läge att beställa hem lite BBQ? Då kan jag ju förbereda lite sallader innan och sådär, så det inte blir så stressigt... Ska bli kul i alla fall att få träffa våra kompisar S och J med barn igen, det var någon månad sedan sist.

Nej, nu ut i det härliga vädret och sedan jobba!

No comments: