Monday, April 12, 2010

Ovantat fynd

Hall pa med tvatten ute i garaget nar jag sag en konstig liten rund sak i ett horn. Visade sig vara en liten leksaksskoldpadda som Sarah maste ha tappat.

Fast nar jag bojde mig ner for att plocka upp den rorde den pa sig! Det var en livs levande liten skoldpaddsbebis! Hur sjutton den har tagit sig dit ar ju en bra fraga. Jag troode forst att det var en sk Cooter, men vid vidare efterforskning visar det sig vara en Red-eared slider, inte hemmahorande i florida men anda mycket vanlig i vara sjoar.

I Australien ar det totalforbjudet med dessa eftersom de tar over den lokala faunan, har i USA ar de olagliga att salja som husdjur, men det finns manga som gor anda. De kan latt leva 35 ar i fangenskap!

Vi ska lata denna lilla stackare fa varma sig lite i solen, ata och vila lite innan vi slapper honom i en av sjoarna i eftermiddag. Plus, om Sarah inte far se den lille krabaten lar hon bli skitsur pa mig, ha ha!




Vantar pa att en datorkille som heter Brad ska komma och fixa min dator. Han far fan i mig vara hot som fan for att den har dagen ska bli lite battre. Jag menar, da blir man ju lite uppiggad i alla fall ;-)

1 comment:

Marianne said...

Så söt! Snacka om ovanligt fynd! Och vad gullig du är som tar hand om den och försöker få den att piggna till innan du släpper ut den!

Tänk vad spännande för Sarah när hon kommer hem från skolan! Vad sa hon?

Kram!