Thursday, November 10, 2011

Torsdag

Fy vad dåligt att jag inte skriver oftare! Det blir istället att jag använder Facebook för snabba uppdateringar här och där... Säg gärna till om du vill vara kompis på Facebook...

Hur som helst. Imorgon är det Veteran's Day och ledigt för de flesta (bara Sarah i vår familj dock, hon ska till en kompis på lekträff).

Idag ska jag på ett litet äventyr, jag ska nämligen äntligen börja använda mitt presentkort för laserhårborttagning på benen. Var tvungen att boka om några gånger innan.

Lite läskigt när man läser alla papper, men hoppas att benen inte kommer att brännas av eller nått. Sex gånger ska jag gå, med ca 6-8 veckor emellan. Sedan ska man vara så hårfri som man kan bli. Något hundraprocentigt räknar jag inte med, men även 80-90 % mindre hår är ju ett plus i min bok.

Nästa grej jag funderar på är LASEK. Jag är inte kandidat för LASIK eftersom jag har för tunna hornhinnor (funderade på att operera ögonen för många år sedan och kollade då). Men det är nästa grej på önskelistan.

Sedan skulle jag gärna vilja göra en fraxel-laserbehandling i ansiktet. Men det är ganska tufft. Och dyrt. Men det ska tydligen tom få bort celler som har börjat bli cancerogena. Och min min bakgrund (har redan haft basalcellscancer, jag har MASSOR av leverfläckar och min mamma dog i melanom vid 24 års ålder, så jag är superhögrisk för melanom).

Jag är inte jättefåfäng eller så, men det är ju en bonus att man dessutom kan minska rynkorna runt munnen. Av någon anledning tycker naturen att det ska se ut som jag har varit rökare, med en massa sk "pucker lines" runt munnen. Mysko. Och fraxel sätter fart på collagen-produktionen och gör att man ser allmänt fräsch ut. Men som sagt, en ganska tuff behandling. Vi får väl se om jag vågar det i framtiden.

Själv skulle jag aldrig vilja göra någon typ av kosmetiskt ingrepp som innebär att man skär i huden, lite läskigt med ansiktslyft och sådant där. Men lite ytbehandlingar är helt OK tycker jag. Vet inte om jag skulle vilja prova saker som botox och saker som sprutas in i huden, inte heller min grej tror jag (fast jag skulle säkert behöva det, ha ha!)

Vad tycker ni om sådant här? Ytligt uppfiffning, fram med skalpellen eller inget alls? Vad föredrar ni eller funderar ni på inför framtiden?

2 comments:

Annika said...

Svårt det här...
I ditt fall skulle jag GO FOR IT!!
Absolut.
OCh kommer det då lite bonusar i form av mindre rynkor är det bara att tacka och ta emot.
Jag brukade säga ALDRIG botox, aldrig...Nu vet jag inte längre. Jag är 45 och börjar se rynkor jag INTE tycker om, men är fortfarande rädd för botox och tycker att botoxade ser just botoaxade ut.
Under kniven vill jag inte lägga mig.
Men, jag vill bleka mina tänder. Numera säger jag inte att "JAG ska aldrig...", utan mera "Vem vet? men troligast inte".
Kör på med Fraxel! DET skulle jag ha gjort!!!

Mrs Clapper said...

Fraxel tycker jag låter jättebra, att rynkorna minskas är ju mer en bonus där! Botox känns läskigt... Men som du säger, ytbehandlingar är en annan femma! Det är ju mer som en ordentlig tvätt och skrubb :)