Wednesday, November 30, 2011

Tjooff så vart det onsdag!

Har varit väldigt effektiv denna vecka, trots ont. Som tur är verkar inflammationen svara på den antiinflammatoriska medicinen, så det känns bättre. Nu gör det nästan bara ont när jag sitter ner, så det är ju en framgång!

Skickade iväg mitt paket till blogg-julklappsutdelningen. Eller Hemliga bloggtomten eller vad vi ska kalla det??? "Secret Blog-Santa"? Den lät bra!

Mitt paket ska till andra sidan världen, kan jag avslöja, så det är ju bäst att man är ute i tid. Läste på posten idag att post från USA som ska skickas till Sverige och vara framme innan jul ska skickas senast den 9:e december, för er som inte skickat era paket hem ännu... Bra att veta!

Idag har det varit ett eländigt flängande.

Först med Sarah till skolan. Sedan hem, jobba en timme.

Iväg för att hämta Ken, sedan lämna av hyrbilen på flygplatsen. Sedan hämta min bil (saknad!).

Sedan hem, jobba en timma.

Hämta Sarah i skolan.

Jobba en timma.

Åka till Gamble Creek Farm och hämta vår del av veckans grönsaksskörd. SÅ häftiga och coola grönsaker denna gång (om nu grönsaker kan anses vara coola...) ;-)

Fick bla med mig hem (kör på engelska):


Napa Cabbage

Peppers (Bell & Hot) jättehäftiga LILA paprikor bla!!!

Tomatoes, både vanliga, stora och oranga körsbärs...

Squash 

Zucchini

Lettuce, 2 sorters

Broccoli Raab (SÅ JÄTTESTOR, minst 1,5 meter lång!!!)

Kohl Rabi (denna knöl är riktigt god)

Eggplant (två sorters, en mycket fin japansk bla)

Beans (Pole, Wax and Green)

Ikväll ska jag tillaga rappinin (broccoli raab). Stjälkarna är ganska bittra, men bladen tillagas ungefär som spenat. Till detta blir det nog en risblandning, amerikansk remoladsås och panerad fisk.

Imorgon blir det att ungsrosta en radda av dessa juveler, tillsammans med ungsstekt kyckling med rosmarin och citron, mums!

Har julmusikskanalen på TV igång, ett doftljus som luktar precis som julgran (tog mig år att hitta ett bra, detta heter "Fresh Balsam" från "Bath & Body Works", rekommenderas för er som gillar doftljus och är trötta på bara "Apple Cinnamon" (och där är Glade SÅ bra, de har ett julgransdoftande ljus med, men det är inte lika bra som "Fresh Balsam")!

Och alla elektriska julljusen är i gång!

Tyvärr upptäckte katten Elsa julgranen igår natt. Vi har inte klätt färdigt granen, och hon hjälpte inte direkt till genom att hon tog AV flera dekorationer. Till slut fick jag stänga in henne med oss i sovrummet, eftersom hon lekte som bara den med dekorationerna vid halv fyra i morse. Ett jäkla liv! Men det lät som om hon hade kul i alla fall! :-)

Nej, nu ska jag gå och fixa i köket och börja så smått med middagen!

PS Glömde nästan igen: Såg i min statistik att flera av er fortfarande har min gamla länk till denna blogg då den var lösenordsskyddad. Det är den ju inte längre, och om ni har min blogg i er blogglista för andra att klicka på, skulle ni kunna vara så bussiga och uppdatera länken? Så andra har chans att hitta hit. Annars kommer de bara till en sida som ber om ett lösenord (som ju inte används längre), Tack! :-)

3 comments:

Fourmum said...

Åh, hur vet jag det? Jag använder denna:
http://swedeinflorida.blogspot.com/

Lala said...

TACK för stort paket som kom idag:D Jag hade vääldigt svårt att låta det vara så jag öppnade det omedelbums. Så himla roliga saker det var däri:D Korkodilkött lixom!!! ;D Hihi. Tusen tack! Ps. sitter och letar resor till Miami nästa år bytheway, kul att jag fick min julklapp från närheten:)

SweFloKeto said...

Fourmom Den länken funkar nog bra, det är bara de som leder till en inloggningssida som inte funkar, så det gäller bara de som måste skriva in lösenord antar jag.

Sandra: Vad KUL att du gillade paketet! Ja alligatorkött är ju lite exotiskt. Smakar dock inte så illa, lite viltsmak sådär tycker jag! :-)