Monday, May 7, 2012

Helt slut och rolig nyhet!


Den här helgen åt verkligen upp all energi, men samtidigt var det jättetrevligt!

Eftersom Kens bil är på lagning så har vi endast en bil, vilket betyder att vi måste gå upp tidigare så vi hinner släppa av Ken på jobbet innan skolan. Samma imorgon, då vi dessutom ska förbi Dunkin Donuts innan. Sarah fyller nämligen 9 imorgon och vill ha med donuts att bjuda på i klassen!

I lördags åkte jag, Sarah, Sarahs BFF Ashley och hennes mamma Kelly till Orlando.

Vi hade bokat en svit på Nickelodeon Resort, ett häftigt hotell som egentligen inte är ett hotell i vanlig ordning. De har massor av underhållning och dessutom sin egen vattenpark. Kul!

Kelly och jag latade oss mest vid poolen och drack iskall sangria. Fast det blev några åkturer för oss med. På kvällen var vi på bio, de har en egen 4D-bio inne på området. Varje film är bara ca 15 minuter lång, men vi såg väl en sju stycken innan kvällen var över. Sedan var man bra mör: stolarna rör på sig, vatten sprayas, vinden blåser och allt möjligt. Väldigt populärt bland tjejerna!

Vid halv elva gick ögonen i kors, så jag och Kelly gick och lade oss, men tjejerna stannade upp ganska sent. De verkade ha väldigt kul inne på sitt sovrum! :-)

Kelly snarkade dock så väggarna höll på att rasa, så det var liiite svårt att somna... Ett tag senare kom även Sarah in till mig, hon kunde inte heller sova eftersom Kelly snarkade så mycket, ha ha! Vi retade henne rejält dagen efter (snarkaren, inte Sarah).

Sedan blev det en tur till vattenparken nästa morgon och lite lunch innan vi drog hem. Sååå trötta var vi! Dessutom hade vi pratat så mycket så man var helt slut i hjärnan med!

På eftermiddagen hemma fixade jag och Ken ute i trädgården, åt en god thailändsk middag och vid halv tio var vi redo för sängen, kroppen orkade inte med längre.

Dock fick vi roliga nyheter igår. Kens pappa ska bjuda alla på lyxkryssning nästa juni (2013). Det blir han och hans tjej, jag, Ken och Sarah, och dessutom Kens bror och syster. Skitkul!

Kens pappa jobbade som resesäljare i många år, med specifik inriktning på Royal Carribean Cruises, så han fixar nog till det bra. Han vill att vi ska åka på ett av deras nyaste skepp, ett är byggt 2010 och ett 2011. Förutom att vara nya skepp är de båda dessutom världens största kryssningsfartyg. Båda har över 2800 i besättningen och tar 6300 passagerare!!! Det är som en hel stad på de där skeppen... Sist vi åkte på kryssning var när vi firade 10-årig bröllopsdag, och det var också med Royal Carribean, men det skeppet tar endast 2400 passagerare och 760 i besättning, så liiiite skillnad i storlek om man säger så...

Beroende på vilket datum som bokas (troligtvis blir det veckan efter att skolan är slut i juni) så kommer det att bli en vecka antingen till östra Karibien (Bahamas, St Thomas, St Maarten) från Fort Lauderdale or västra Karibien (Haiti, Jamaica, Cozumel, Mexiko) också från Fort Lauderdale. Helst åker jag nog östra svängen eftersom vi redan varit på Cozumel och det är en relativt tråkig ö i mitt tycke. Men det jag ser fram emot är att få träffa Kens syster! Det är verkligen på tiden! Förhoppningsvis kan hon flyga in några dagar tidigare från Colorado och vi kan umgås lite privat också.

Men det är ju över ett år dit, men det är ju alltid kul att ha något att se fram emot. Gratis semester är ju aldrig fel! :-)


Här syns båda de nya skeppen, som alltså är världens största kryssningsfartyg: Allure of the Seas och Oasis of the Seas, så ett av dessa blir det

No comments: