Tuesday, May 29, 2012

Storhelgen är slut

Och nu är det inofficiellt sommar!

Den tropiska stormen Beryl ställde till en del när hon drog upp längst med Floridas östkust. Även om vi hade en toppendag i lördags kände vi av henne med en del vind, som dessutom gav en del vågor.

När vi låg ankrade var det bättre att hålla sig i havet än på båten, eftersom det gungade rejält. Från 9 till 5 njöt vi av att vara ute på havet och bara slappa. Det var en toppendag verkligen!

I söndags märkte vi av Beryl än mer, då sträckte sig hennes moln, och regnband in över Tampa Bay-området, så det var inte så mycket sol. Vi höll oss mest hemma, Sarah och jag gick och såg nya Men in Black-filmen, men det var i princip det hela.

I måndags var det själva Memorial Day och således helgdag. Vi slappade mest hela dagen, det gråa vädret gjorde sitt till att dra ur en all energi. På eftermiddagen tog vi oss dock till nya Bennett Park för en lång härlig promenad längs med deras naturstigar. Perfekt att det var så mulet, eftersom hundarna annars inte skulle ha pallat med värmen. Det är väldigt varmt nu, och luftfuktigheten hjälper till att göra det klibbigt och segt att vara ute.

Jag kom precis tillbaka från vad som skulle ha varit en vanlig promenad med hundarna, men som blev lite av ett äventyr.

Vi stötte på en Jack Russel som sprang lös och försökte fånga in honom. Han var väldigt snäll och alla hundarna sniffade på varandra, men så fort jag sträckte ut handen för att ta tag i halsbandet drog han. Han hade gjort illa bakbenet men körde på i full fart ändå.

Det blev en lååång promenad i värmen. Det var ingen ände på hans energi! När vi hade gått runt halva kvarteret och försökt få tag på honom mötet vi en tjej med en beagle, och tillsammans beslutade vi oss för att nu jäklar skulle vi ha tag på honom. Han hade nämligen börjat styra kosan mot stora vägen, vilket innebär en dödsfälla för en sådan liten vovve.

Han sprang och sprang och vi efter. Mina stackars hundar är gamla och är inte direkt intresserade av att halvspringa i supervarmt väder, men de verkade vara på G. Efter totalt 50 minuter hade vi till slut tröttat ut honom, Spanky, som han tydligt hette enligt halsbandet. Han satte sig ner och gav upp.

Den andra tjejen kopplade honom till sin hunds koppel och eftersom hennes bil var i närheten så skulle hon köra hem honom. Lilla Spanky hade dock liiite energi kvar; han försökte rida hennes stackars beagle fem gånger innan han äntligen kom in i bilen. Ett riktigt energiknippe!

Nu ska jag fortsätta jobba. Det är en del som ligger och väntar nu efter några lediga dagar.

På torsdag ska Sarah på Bridging Ceremony, då går hon nämligen från att vara Brownie till att vara Junior i Girl Scouts, efter de början 4th Grade i höst. Och på lördag har vi den årliga stora utflykten, vilket blir en båttur till Egmont Key där vi ska ha trevligt, bada och snorkla hela dagen.

1 comment:

Carina said...

Hahahaha, vilken syn :)
Hoppas det går bra med voffsingen och att de får tag i ägaren.