Friday, January 14, 2011

Astrologi

Nu är jobbet klart och inlämnat, bara lite andra småjobb kvar att göra idag, härligt!

Har ni hört nyheten om de astrologiska tecknen? Tydligen har det tecken som man alltid har trott att man haft kanske ändrats. På grund av jordens ändrade lutning kan det tecken man är född under ha skiftat.

De astrologiska tecknen upprättades tusentals år sedan under babylonierna, och stjärnhilmen ser ju ganska annorlunda ut numera, Dessutom sägs det nu vara läge att ta med ett 13:e tecken som inte har använts på väldigt länge. Engligt den nya zodiaken är tecknen numera:

Stenbocken: Jan. 20 - Feb. 16

Vattumannen: Feb. 16 - Mars 11

Fiskarna: Mars 11 - April 18

Väduren: April 18 - Maj 13

Oxen: Maj 13 - Jun 21

Tvillingarna: Jun 21 - Jul 20

Kräftan: Jul 20 - Aug. 10

Lejonet: Aug. 10 - Sept. 16

Jungfrun: Sept. 16 - Okt. 30

Vågen: Okt. 30 - Nov. 23

Skorpionen: Nov. 23 - Nov. 29

Ormbäraren: Nov. 29 - Dec. 17 (heter på engelska Ophiuchus)

Skytten: Dec. 17 - Jan. 20

Jag är inte speciellt inne på det här med horoskop, men kan tycka det är liet kul ibland. Jag känner mig lite lurad, eftersom jag alltid har tyckt jag är en så typisk Vattuman. Nu är jag alltså helt plötsligt en Stenbock! Ken med. Och Sarah är ingen Oxe utan en Vädur.

Från vad jag har sett och hört på nyheterna är många väldigt upprörda, vilket jag på sättt och vis kan förstå lite grann. Speciellt för de som har tatuerat sitt eller någon annans tecken  (Mari! Kan du göra om skorpionen till en Våg? )

De säger att över 31 % av amerikaner tror på astrologi. Babylonierna baserade zodiaktecknen på konstellationen som solen var i på den dagen en person föddes. Men nu säger de alltså att under de tusentals år som gått har månens gravitation dragit jorden ur sin ursprungliga axel, vilket har fått tecknen att gå ur stjärnplaceringen med ungefär en månads skillnad.

Resultatet är att när astrologer säger att solen är i t.ex. Fiskarnas tecken så är den inte alls det enligt astronomforskare.

Allt jag har att säga om detta är väl (förutom att jag känner mig lite sur över att inte längre vara en Vattuman) är att detta är ju en perfekt förklaring varför horoskopen nästan aldrig stämmer!

Vad tycker ni om det här???

7 comments:

Victoria said...

Näej! Jag som faktiskt alltid varit en typisk våg är nu plötligt Jungfru! Vanu??
Det här vet jag inte om jag går med på.
Nåväl. Trevlig helg!! Kramar//Vic

Saltistjejen said...

Hahahaa! Kul!
Fast jag tror verkligen inte alls på det där med astrologi. Sorry! men jag är nog för trist vetenskaplig för det.. Det jag TYCKER borde betyda något OM det skulle finnas ngt bakom astrologi är väl hur planeterna stod då man BLEV TiLL alltså när ägget befruktades. och det tar man ju inte hänsyn till, enbart födelsen. Och med tanke på att barn kan födas för tidigt eller för "sent" så kan man ju inte ens exakt räkna ut just det ögonblicket. Ifall man inte använt sig av IVF såklart.... ;-)
Jag råkade visst också bli stenbock ser jag. Men har altid varit vattuman... Som du!!
Grattis till avklarat jobb också! Nu kan du verkligen njuta av helgen! Är du förresten bra från din UTI nu?
KRAM!

SweFloKeto said...

Ja jag tror nog inte direkt på astrologi heller, det är mest en kul grej.

Jag har fortfarande lite problem, men jag hoppas på att det bara är irritation frpn medicinerna. Nu gör det bar aont på morgonen, så det är ju bra. Ska göra ett urintest nästa vecka så får vi ser hur det ser ut. Men jag har bestämt mig för att vill abort balterierna, så får vi se hur det går!

Jenny said...

Mja... Jag kan helt klart egentligen köpa förklaringen tilla tt det skulle ha ändrat sig under årtusendena, men jag är verkligen en ULTRA fisk, och känner igen väldigt lite av mig själv i Vattumannen, så jag bestämmer mig för att jorden lutade rätt i alla fall på min födelsedag, ha ha ha. Men intressant att läsa, om inte annat. Glad att jag inte blev Ormbärare i allafall, det låter lite lagom halvgoth typ :-). Fredagskram!

Desiree said...

Ha ha jo det är iallfall en bra förklaring till varför horoskopen så sällan stämmer ;-)
Oj jag hade inte hört detta. Jag har ju tidigare alltid hamnat ibland som våg och ibland som skorpion då jag är född 23 oktober och nu blev jag plötsligt jungfru - känns jättekonstigt. Jag kan läsa horoskop ibland mest för skojs skull för jag tror inte alls på dem. Ofta skriver de ju så generellt och brett att det nästan kan passa in på vem som helst om man bara vill och tror på det hela. Men jag får alltså ställa om mig nu till ett helt nytt tecken då.
Kram!

Anonymous said...

Hahaha,vilken tur att jag tatuerade över den för ca 2 år sedan. Kände väl att den inte var up-to-date längre. Så rätt jag hade, eller? Har Vallmoblommor på armen/axeln nu. Menb har ändå svårt att se mig som en våg...
Kram
-Mari-

Malin said...

Men jag är ingen JUNGFRU!! Jag är ju SKORPION!!!
Skumt :) Jag kommer nog ändå alltid att betrakta mig som Skorpion:)