Thursday, January 13, 2011

Sista spurten och det varde ljus

Idag är sista dagen att fixa med det stora jobbprojektet. Det ska vara inskickat imorgon bitti, men eftersom kunden är i London kan jag ju lika gärna säga att det är ikväll, eftersom de ligger 5 timmar före mig.

Det känns bra, jag har bara lite kvar och sedan några timmars redigering och korrektursläsning.

För någon vecka sedan flög gnistorna ur belysningen i vårat gästbadrum (Sarahs badrum). Det var bara att låta bli den och vi har haft en liten golvlampa därinne tills den kan bli utbytt.

Den nya belysningen står i hallen, och vår kära vän som också råkar vara vår elektriker kommer troligen förbi idag och sätter upp den, plus fixar med två elurtag som krånglat lite. Jag säger troligen, för jag vill inte att han ska stressa hit, så jag sa att han skulle komma när han har tid.

Han är så himla trevlig och Ken har jobbat med honom i några år nu och hjälpt honom komma igång med eget företag, och det går riktigt bra för honom. Han försöker hela tiden ge oss gratisjobb, men det vill vi inte ha, rätt ska vara rätt. Man ska inte utnyttja folk bara för att man är kompisar, det är bättre för ens relation om man inte blandar nytta med nöje. Jag tror han uppskattar det med.

Elektrikerns ena dotter har bott i Sverige i flera år, gått på Stockholms Univerisitet. Nu har hon fått jobb i Sverige och hon har tagit sin nya amerikanska make och flyttat dit på något år. Lite kul att höra hur amerikaner ser på att flytta till Sverige, annars är det ju vanligast att det är tvärtom.

Elektrikern är dock superhet på allt som är svenskt och tycker det är riktigt kul när vi får träffas och han kan prata Sverige med mig. Och det har jag ju inget emot.

Imorgon blir det nog en slappardag med bara småjobb och plock, riktigt skönt nu när man har jobbat så hårt ett par veckor.

Inga planer inför helgen, men det blir nog bra det med. Har ett par bra böcker som ligger och väntar, och det är ganska mysigt att hålla sig inne nu när det är lite kallt. Häromdagen hade vi 24 grader varmt. Imorse var det minus en grad när jag började jobba. Nu är det 4 grader. Så ingen sommarvärme här inte!

Ken har precis startat deklarationssäsongen, årets mest busy time för hans firma. Så nu blir det mycket för honom fram tills mitten på april då sista inlämningsdagen för deklarationer är i USA.

Han hade Kick off inför säsongen med sina anställda igår. Han tog dem på en liten lunchkryssning på Sarasota-bay. Det är tre nya anställda som börjar nu i januari, så det är nog bra att ha en trevlig Kick off där alla nya och gamla anställda kan umgås och ha trevligt. Hoppas nu att de två nya Auktoriserade Revisorerna som ska börja är OK. Han var tvungen att göra sig av med två som han haft under de senaste åren, de var helt värdeläsa och kunde inte få något korrekt. De gjorde Kens liv surt. Så vi håller tummarna.

En person kan se jättebra ut på papper och de kan lova guld och gröna skogar, men man vet inte hur de verkligen är förrens de har jobbat några månader. Så det kan vara en oslipad diamant eller kattskit, man vet aldrig. Vi hoppas på det första, för Kens stressnivås skull...:-)

1 comment:

Desiree said...

Ni har det bra kallt nu. Jag läste precis om kylan på Victorias blogg också. Det är toppen att ha vänner som är händiga och som kan hjälpa. Jag minns att du skrev om den lampan som gått i badrummet. Du får berätta mer om vad hans dotters make tycker om Sverige nu när de flyttat dit på något år. Håller också med om att det är himla interessant att höra vad amerikaner som flyttat hit tycker och tänker om Sverige. Jag tycker det var både strongt och modigt av honom att faktiskt flytta hit och testa Sverige. Det måste var väldigt annorlunda.
Så skönt att du snart är klar med det stora projekt som du arbetat så hårt med. Skönt att komma till ett avslut och kanske ha en lite lugnare period framför dig speceillt som Ken nu har en intesiv period framför sig. Det är iallafall toppen att han anställt fler personer så att han får mer hjälp och slipper göra precis ALLT själv. Att köra med en kick off är jättebra för det förhöjer verkligen team spirit speciellt som de är ett litet gäng. Bra att du påmminnde om att amerikanska deklarationen ska in till mitten på april. VI kommer att behöva lämna in den i tid. I år har vi en del att deklarera då vi bodde halva året i USA men även framöver kommer vi att behöva lämna in deklaration varje år till USA för att vi båda är amerikanska medborgare. Det rör sig dock om en väldigt förenklad variant då man inte har någon inkomst i USA.
KRam!