Monday, January 17, 2011

Knas

Jag fattar inte vad som pågår här, väldigt mystiskt! Jag berättad eju om migrän (som jag tror det är). Jag har aldrig varit en migränmänniska på traditionellt vis. Jag får synrubbningar (auras?) men ingen huvudvärk. Första gången det skeede var 1995, mitt i när jag höll på att dirigera trafik som skulle på gotlandsbåten, så det var ju bara att åka hem från jobbet.


Sedan har det skett typ en gång vartannat år. max.

Men för tre dagar sedan fick jag då ett anfall. Och igår vaknade jag med horribel huvudvärk som varade hela dagen. Sedan går kväll fick jag ännu ett anfall med super-aura och kund eknappt se.

Idag har jag lite huvudvärk, men precis så fick jag en aura-attack IGEN! WTF? Så här kan det ju inte hålla på- Tur att det inte är någon skola idag eftersom jag ju inte skulle kunna köra bil.

Det kan ju ha något att göra med att jag har kronisk inflammation i några nerver i huvudet. Vem vet hur det står till å insidan, nervinflammation är ju supervanligt i just lupus som jag har.

Jag har ju dessutom haft sjukdomen i mer än 20 år, så då får man räkna med mer intrikata problem som just nervproblem. Lupus är ju en allvarlig sjukdom, men de gånger sjukdomen är dödlig är oftast då njurarna är inblandade (är haövvägs där men har lyckats att hålla mig till kronisk inflammation i urinblåsan än så länge av vad jag vet). Den andra ledande dödsorsaken är inflammation av nerverna i hjärnan. Hur sjutton vet man om man har det? De andra nerverna gör ju ont och är irriterande, så man känner av det, men jag trr inte det är detsamma med hjärnan. Lite läskigt att tänka på.

Det här har jag ju inte tid med alls.

3 comments:

Victoria said...

Nej nej nej, såna här dumheter vill vi inte vara med om! Det låter som om du måste gå till doktorn och det på stört!
Många krya-på-dig-kramar//Vic

SweFloKeto said...

Åh, det är inget de kan göra ändå, de ger mig bara en massa kortisoner och cellgifter, som i sin tur gör en dålig. Det går liksom inte att bli av med nervinflamamtionen, det har de ju redan fastställt. Jag väntar och ser hur det går. Jag har ingen lust att börja med en massa mediciner igen, hatar verkligen det.

Förhoppningsvis är det bara temporärt, kommer och går. Men jag blir ju så jävla arg, är så fruktansvärt trött på all jävla skit som ska hända i den här kroppen. Det är väldigt irriterande när man liksom inte VILL vara med.

Jag avvaktar och ser hur det går, jag har på känn att det nog planar ut, det brukar göra det med inflammationer av just nerverna. Men man blir ju trött för mindre, liksom! :-(

Desiree said...

Åh vad jobbigt. Usch hoppas att du slipper ha det så ofta som du har haft det nu på sistonne. Jag hoppas att det håller sig borta ett bra tag nu. Stackare jag tycker du har haft nog med infektioner och annat på sistonne. You deserve a break.
Kramis och hoppas att du kryar på dig.