Wednesday, January 5, 2011

Resistenta bakterier

Fick just ett samtal från min doktor (han som var på semester då jag var inne med urinvägsinfektionen). De hade gjort en odling på bakterierna som orsakade infektionen, och det visade sig vara en sort som tydligen är resistenta mot Cipro, den antibiotika jag fick. (Inte så konstigt att det fortfarande gjorde ont efter 6 dagars behandling och inte riktigt känns OK ännu...)

Så nu måste jag göra om hela antibiotikakuren med en annan superstark sort 3 gånger om dagen i en vecka, och sedan göra om urinodlingen för att s eom det tog. Inte så kul, men det är ju bra att de kollad detta, annars hade det ju kunnat bli värre än det var. Så man får ju vara tacksam för det lilla, liksom.

Nu tillbaka till jobbet.

5 comments:

Victoria said...

Näej, satans onda bakterier! Bort, bort, bort! Hoppas du blir bättre efter den nya kuren. Sist jag hade UVI fick jag konstig medicin, fick inte ha linserna i för då hade de blivit oranga!! Och jag kissade neonorange så länge kuren höll på med, det var helt stolligt.

SweFloKeto said...

Jag tror jag vet vad du menar, det är något som heter nått med piri elle rpire nått sådant där. Det är en sorts medicin som tar bort smärtan, men den är mörkt orangeröd, så man kan ha lite freaky-erfarenheter av den. Den funkar på många men inte alla, och jag var en av dem den inte funkade på, så då kan man ju lika gärna strunta i den...

Saltistjejen said...

Tur ändå att de kollade! Så att du förhoppnignsvis får rätt ab nu!

Desiree said...

Usch vad jobbigt men som sagt jättebra att de kollade så att du kan få rätt antibotika och verkligen bli av med infektionen så att den inte blir värre eller långdraget seg.
Krya på dig.
KRam!

SweFloKeto said...

Detta är tredje sorten på en månad nu, kroppen tar lite stryk efter alla dessa kurer, så kul är det inte. Hoppas att det biter nu den här gången!