Saturday, April 16, 2011

Lördag

Svärmor åkte i morse, sitter här och jobbar tills vi ska iväg på äggjakt i trädgården hemma hos Sarahs lärare, med lite BBQ efter det, trevligt!

Igår tog jag fram glassmaskinen och gjorde en bytta med vaniljglass. Jag har nämligen hittat ett sötningsmedel som är gjort på Stevia-plantan UTAN att ha några andra tillsatser, bara ren stevia. Så med lite ägg, grädde, flytande ekologiskt vaniljextrakt och stevia fick vi oss en riktigt god vanilglass, low carb style.

Ikväll ska jag prova att göra en sats med hallon.

Maken har gått ner 6 kilo nu och är väldigt glad, själv "bara" 4 kilo hittills. Kom på att sockerfritt tuggumi satte käppar i hjulet. Varje bit innehåller 1,5 gram kolhydrater, och om man tuggar så många som jag gör kan det bli en hel del när man ska hålla hela sitt intag av kolhydrater under 20 gram per dag. Så väck med tuggandet och helt plötlsigt började siffrorna gå ner på vågen igen...

Igår åt vi väldigt gott, stekt tilapia med hemgjord remuladsås, ärtskidor och blomkålsmos (blomkålsmos är ju bara SÅ gott).

Det märks att sommarvärmen är här, hittade två loppor på Bob igår, han är ju den enda som gillar att ligga ute och sola sig på gräset.

Jag ger dem bara loppmedel när jag ser att de har loppor, ju mindre gift desto bättre... Bob är ju som tur blond och halvnaken under magen och i rumpen, så man ser dom fort.

Insåg dock att jag hade helt slut på mitt lager av det svindyra Advantage, så fick beställa lite idag. Det är mycket billigare på nätet, så det får dröja några dagar innan de blir behandlade tills vi får hem det. Köpte några doser åt katten med, hon rör sig ju i hela huset och lär ju få loppor hon med sooner or later...

Loppor må vara djur de med men kommer de in i mitt hus kan de räkna med att DÖ! Numera har vi dock väldigt få lopp-problem i och med att heltäckningsmattorna är borta. Det var en HÄRD för lopporna och deras ägg, fy fan, hatar verkligen heltäckningsmattor av SÅ många anledningar, yuck.

Nej, nu tillbaka till jobbet, hoppas att ni har en bra dag!

No comments: