Tuesday, April 12, 2011

Tisdag

Sarah verkar må mycket bättre nu och hon kom hem glad från skolan igår, så det var toppen.

Idag har de stora prov i "Reading Comprehension" på schemat. Det ska testas hela veckan lång. Här i Florida gör man de sk SAT-proven upp till andra klass, och nästa klass ska Sarah göra de tuffare och mer allvarliga sk FCAT-proven. De är en del av betyget då (de får "vanliga" betyg (A, B, C etc.) from 3.e klass).

Skolans övergripande resultat ger även en indikation om lärarkvalitet och skolans kvalitet. (Det är bla därför vi byter skola nu till hösten, eftersom den nuvarande skolan har hamnat i C-klass. Den nya har alltid varit A-klass.)

Men de är riktigt tuffa med de här proven, absolut.

Jag satt just och tittade på mitt schema, och det är ganska fullspäckat de kommande helgerna i april och maj, men det som är kul är att det BARA är roliga saker! Så ska det vara, en massa roligt att se fram emot... :-)

2 comments:

Marianne said...

Stackars Sarah som åkte på ett sånt virus! Skönt att hon blev frisk till proven i alla fall. Jag förstår mycket väl att ni byter skola om den nuvarande har halkat efter. Får hon helt nya kompisar då, eller är det någon annan som också byter?

Kram!

SweFlo said...

Det är troligen en tjej i hennes klass som ska byta också. Men här får man helt nya klasskamrater och lärare varje årskurs, så det spelar ju inte SÅ stor roll ändå...