Monday, September 24, 2012

Camping

För ett tag sedan bokade jag in hela familjen (hundarna ska ju med såklart) på en State Park som ligger inåt landet, mitt i Florida ca 2 timmar härifrån. Just denna heter Highland Hammocks State Park, och vi ska alltså tälta där. Tälta i Florida rekommenderas nog endast under vinterhalvåret, det blir ju en aningens varmt annars.

Det som är speciellt med denna park är naturen, den är bevarad så som den var innan en massa folk flyttade till Florida. Naturliga sk Hammock, vilket är ett typ av ekosystem. De har häftiga hiking trails där, så det ska bli kul! Denna camping går av stapeln den 29 december.

Det var måååånga år sedan vi tältade sist, så det ska bli kul. Hoppas att vårt tält fortfarande håller, det var helt nytt förra gången, men man vet ju inte.

Ser fram emot att gå på hike och njuta av naturen, sitta och grilla på kvällen och så vidare.

Jag ser inte fram emot själva sovandet, speciellt inte med två hundar :-)! Men, jag har denna gång köpt hem bekväma madrasser och bra sovsäckar. I och med att jag nu måste följa med på Sarahs tältcampingar med scouterna så är det ju bra om jag övar upp mig lite.

Med tanke på hur dyr den nya utrustningen var tycker jag att vi måste campa lite oftare, så idag bokade jag in oss på ännu en övernattning, denna gång blir det en park som jag faktiskt varit i och paddlat kanot, Hillsborough River State Park. Helgen precis efter Thanksgiving blir det, den 24 november.

Jag älskar verkligen amerikas fantastiska parker! Helt fantastiska och så varierande från region till region. Absolut makalösa naturupplevelser i många fall, oftast väldigt väl bevarade och oförstörda. Skatter, helt klart. Om du som svensk besöker USA tycker jag du ska ta dig till en park och njuta. De finns ju överallt. En helt annan sida av USA, en naturlig sida väl värd ett besök!

Jag tar alltid med besökare hos oss till minst en park. Oftast blir det närbelägna Myakka River State Park, om inte annat för att se på alligatorerna i det vilda.

Så kom ihåg det, ni som ska till USA, glöm inte att besöka en State Park eller National Park!

2 comments:

Mrs Clapper said...

Hej! Har du tips på var man kan hitta semesterboende i Miami-området med självhushåll, t ex lägenheter eller hus? Jag vet bara airbnb.com så om du har lite "insidertips" så mottages det tacksamt!!SweFloKeto said...

Absolut! Vi hyr ofta vanlig lägenhet med självhushåll när vi är borta mer än en vecka. Kan rekommendera www.vrbo.com och min favorit, www.homeaway.com. Där kan man hitta lite av allt möjligt!