Tuesday, April 28, 2009

Swine Flu update

At this hour, these are the stats on the Swine Flu:


Dead:
152, all in Mexico.

Sick:
Mexico 1,995 unconfirmed

US 50 confirmed

Canada 6 confirmed

Scotland 2 confirmed 7 unconfirmed

Spain 2 confirmed and 17 unconfirmed

France 1 unconfirmed fall

Israel 1 confirmed

New Zealand 3 confirmed and 51 unconfirmed.


Total suspected cases: 2,280. I have a feeling there are a lot more cases, unrecorded cases.

I am officially worried there will be a pandemic.

4 comments:

Saltistjejen said...

Tycker också det är läskigt med denna svininfulensa! Och det är ju flera fall här i NYC. Hu!
Men jag hoppas att det inte blir så illa som det blev med fågelinfluensan änså. Men just nu verkar det ju sprida sig med fart. Ibland är det underbart att leva i modern tid när man lätt kan resa över hela världen, men det har verkligen en baksida också.
kram!

S w e F l o said...

Det är ju bra att i alla fall så har de fall som funnits i USA hittils alla slutat lyckligt. Igår pratade de om risken för att viruset kan mutera, och att det är då det verkligen kan ställa till problem. Men jag tror vi har vår ypperliga sjukvård att tacka för att de som fått denan flunsa här i USA har klarat sig bra. Stackars de i Mexico! Men det är väl bara en tidsfråga tilsl någon svag stackare här i USA får flunsan och dör. Faschinerande men skrämmande att följa i media! Vi ska ju till Disney World den 8:e, massor av folk tätt packade. Det blir extra antibakteriella handgeleer och tvättlappar i väskan den här gången for sure...

nika said...

det är lite läskigt...jag hoppas att det inte srids mera än det gjort

Taina said...

Här i CT har vi fått brev från skolan där de säger att de ska informera kontinuerligt om vad som händer och att eleverna på skolan uppmanas nu till att tvätta händer, hålla för handen när de nyser och inte hälsa på varandra genom handskakning om det inte är absolut nödvändigt...Läskigt.